Program eparhial dedicat poetului Mihai Eminescu în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

În contextul Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie 2022) și a Anului omagial al rugaciunii în viața Bisericii și a creștinului, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului organizează evenimentul „Mihai Eminescu și rugăciunea în spiritualitatea poporului român de pretutindeni”.

Acesta se va derula prin Sectorul social-filantropic și Sectorul cultural al eparhiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu unitățile de învățământ și cu parohiile din diaspora. Programul eparhial se adresează copiilor din clasele I-VIII, beneficiari ai programelor sociale şi educaţionale derulate în centrele de zi pentru copii (ale parohiilor şi ONG-urilor eparhiale), din cadrul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, cât și tinerilor din diaspora care îndrăgesc opera eminesciană. Prin acest program se doreşte punerea în lumină a personalităţii poetului naţional Mihai Eminescu şi valorizarea operei eminesciene ce are ca tematică rugăciunea și spiritualitatea în viaţa socială şi educaţională a elevilor de gimnaziu din eparhie și din diaspora. Cerinţele în baza regulamentului şi trimiterea lucrărilor pe adresa de email sectorsocialarb@yahoo.com se va face până pe 12 ianuarie 2022. Pe 14 ianuarie va avea loc evenimentul cultural online, după cum informează site-ul Eparhiei Romanului şi Bacăului. 

REGULAMENT CONCURS

Cerinţe:

I. Pentru categoria ,,artiştii mici” – clasele I-IV:

Realizarea unui desen reprezentativ asociat unei poezii cu tematica rugăciunii dintre cele propuse mai sus. În 3-7 rânduri se va argumenta motivarea alegerii poeziei, ce reprezintă desenul din punct de vedere artistic şi ce transmite el.

II.Pentru categoria ,,artiştii mari” – clasele V-VIII (la alegere unul dintre cele trei subpuncte):

  • realizarea unei compuneri care să prezinte frumuseţea spiritualității în poezia eminescienă, raportându-se la una sau mai multe din poeziile indicate (se va preciza şi poezia/poeziile la care se face referire);

  • alegerea de cinci-şapte structuri/expresii frumoase din poeziile propuse şi introducerea acestora într-o compunere cu tema rugăciunii;

  • realizarea unei poezii/a unei compuneri cu tematicile rugăciunii și ale spiritualității în memoria marelui poet, ca omagiu adus lui Mihai Eminescu.

Premiile vor consta cărți ale poetului Mihai Eminescu, diploma și alte surprize.

Detalii organizatorice:

Link-ul de conectare pentru participanți și pentru copiii care doresc să participe la evenimentul cultural online de vineri (14 ianuarie 2022, ora 19:00), pentru a rosti o poezie, un cântec sau a prezenta un alt moment artistic ce are legătură cu rugăciunea din opera eminesciană:

Join Zoom Meeting

Topic: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Time: Jan 14, 2022 19:00 Bucharest

Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/88158546256?pwd=dzJJT3ErT3BLUlN5bkJkcnRjT0JvQT09

Meeting ID: 881 5854 6256

Passcode: EMINESCU

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului (vineri, 14 ianuarie 2022, începând cu ora 19:00).

Date de contact:

Adresa de mail: sectorsocialarb@yahoo.com. Pentru detalii, puteți apela la 0741055164 - Oana Ariton, asistent social la Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare – Hârja”.

De la același autor

Ultimele din categorie