Proiecte eparhiale în cadrul Asociaţiei „Treime de Arhierei”

În Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Protoieria Bacău s-a derulat în perioada Postului Naşterii Domnului o colectă constând în produse alimentare, articole de îmbrăcăminte şi de încălţăminte, jucării, detergenţi şi electrocasnice. Aceasta s-a desfăşurat în cadrul proiectelor sociale eparhiale „Fii dar din Darul lui Dumnezeu!” şi „Fă Rai din ce ai!”, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, prin bunăvoinţa membrilor Asociaţiei „Treime de Arhierei” din Bacău.

Primii care au răspuns acestor iniţiative social-filantropice au fost elevii Şcolii Gimnaziale „Mihai Drăgan” din Bacău, coordonaţi de profesoara Luminiţa Huţuţui, directorul instituţiei. Şcolarii au vizitat Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău mai multe zile la rând în perioada Postului Naşterii Domnului, pentru a se bucura împreună cu părinţii slujitori de momentele frumoase pe care le aduc rugăciunile, colindele, spovedania şi împărtăşănia. Unul din proiectele social-eparhiale desfăşurate în perioada Praznicului Naşterii Domnului a fost „Fă Rai din ce ai!”, constând în daruri de alimente neperisabile, dulciuri, rechizite, îmbrăcăminte şi încălțăminte, care au fost oferite copiilor din familii aflate în situații de criză sau în dificultate materială. Tot în această perioadă, s-a derulat şi programul social eparhial implementat în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului „Fii dar din Darul lui Dumnezeu!”. Elevii Şcolii Gimnaziale „Mihai Drăgan” au pregătit 150 de cadouri, alimente şi dulciuri pentru copiii nevoiaşi.

Luni, 10 februarie 2020, Asociaţia „Treime de Arhierei” din Bacău a finalizat o colectă de produse alimentare (făină, ulei, zahăr, orez, fasole, cartofi s.a.) iniţiată la începutul Postului Naşterii Domnului, venind astfel în sprijinul persoanelor vârstnice şi a copiilor aflaţi în grija Așezământului social-filantropic „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja, coordonat de către părintele Ilarion Mâţă.

Miercuri, 12 februarie, a fost finalizată colecta de articole de îmbrăcăminte şi de încălţăminte, jucării şi electrocasnice, care a fost dusă în Parohia „Sfântul Dimitrie” din satul Ciutureşti, comuna Odobeşti, Protopopiatul Bacău. „Împreună cu preotul slujitor Marian Gliga şi cu preotul slujitor Flavius-Mihai Balaban, mulţumim tuturor celor care s-au implicat cu atâta dăruire în aceste proiecte caritabile. Astfel s-a dat dovadă de milostenie creştină ce izvorăşte din iubirea de Dumnezeu şi de aproapele, arătată prin ajutorarea materială şi morală a semenilor aflaţi în nevoie, făcându-se mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu în lume”, a menţionat părintele paroh Aurel Cîrlan.

Citește alte articole despre: slujire, acțiune, proiect, credinţa, filantropie, Bacău

De la același autor

Ultimele din categorie