Proiecție de film documentar la Iași: „Pelerin pe urmele Sfântului Gheorghe Pelerinul”

Centrul Cultural Misionar DOXOLOGIA al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei organizează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, proiecția filmului „Pelerin pe urmele Sfântului Gheorghe Pelerinul”.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor culturale Serile Doxologia și va avea loc marți, 13 august, începând cu ora 18.00, în sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iaşi – cu patru zile înainte de pomenirea Sfântului Gheorghe Pelerinul, de pe 17 august.

Realizat de către departamentul Doxologia Media al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, filmul prezintă, în aproape o oră, viaţa Sfântului Gheorghe Pelerinul, mare nevoitor şi iubitor de Dumnezeu, născut în anul 1846, în satul Şugag (judeţul Alba).

Proclamarea Solemnă a canonizării Sfântului Gheorghe Pelerinul a avut loc duminică, 25 martie 2018, după oficierea Sfintei Liturghii de către Părintele Patriarh Daniel, alături de alți paisprezece ierarhi români, la Catedrala Mitropolitană din Iași.

După cum s-a consemnat și în Tomosul Sinodal de Canonizare, Sfântul Gheorghe Pelerinul a rămas în memoria vie a Bisericii, în evlavia ierarhilor, a preoţilor, a călugărilor şi a mirenilor ca pildă de iubire jertfelnică, de înfrânare, de smerenie şi de povăţuire duhovnicească.

Intrarea este liberă!

De la același autor

Ultimele din categorie