Proiectul „Help Impact“ în Parohia Dumitreştii Gălăţii

Tinerii din Parohia Dumitreştii Gălăţii, Protopopiatul 3 Iaşi, au venit în sprijinul câtova familii aflate într-o situaţie dificilă din cauza condiţiilor meteo. Oamenii au fost ajutaţi la tăiatul lemnelor şi să cureţe zăpada din gospodării.

Perioada Postului Mare este una prielnică pentru a ne manifesta grija faţă de cei de lângă noi, care se confruntă cu lipsuri materiale. De multe ori, un gest făcut la timp pentru un om neajutorat poate să fie privit ca o rază de lumină trimisă de Dumnezeu. Tinerii din Parohia Dumitreştii Gălăţii, Protopopiatul 3 Iaşi, judeţul Iaşi, nu au rămas indiferenţi faţă de câteva familii rămase aproape izolate din cauza vremii neprielnice.

Astfel, sâmbătă, 3 martie 2018, s-au implicat într-un proiect inedit, intitulat „Help Impact“. Cu ajutorul Fundaţiei „Noi Orizonturi“, aceştia au venit în sprijinul familiilor aflate în dificultate din parohie din cauza căderilor masive de zăpadă din ultima perioadă. De asemenea, tinerii i-au ajutat pe cei nevoiaşi să taie lemnele pentru foc, aproape epuizate din cauza temperaturilor scăzute de săptămâna trecută. „Ne-am gândit să venim în sprijinul bătrânilor şi bolnavilor din parohia noastră. Odată ajunşi în gospodăriile lor, cei 12 tineri au îndepărat zăpada de pe căile de acces şi au tăiat lemnele pentru foc. Costul lopeţilor şi al topoarelor a fost asigurat de Fundaţia «Noi Orizonturi», căreia îi mulţumim în numele enoriaşilor noştri ce au primit ajutor. Voluntarii au fost entuziasmaţi pentru că au avut posibilitatea să vină în sprijinul celor aflaţi în dificultate“, a declarat părintele paroh Gabriel Merişescu.

Proiectul „Help Impact“ va continua şi în perioada următoare, în funcţie de necesităţile care vor apărea în rândul familiilor sărace. Astfel, odată cu venirea primăverii, preotul paroh, sprijinit de tineri, doreşte să-i ajute pe oameni la curăţenia de primăvară, mai ales că peste aproape o lună de zile vom sărbători Sfintele Paşti.

De la același autor

Ultimele din categorie