PS Atanasie de Bogdania a săvârșit slujba Vecerniei la Basilica „San Vitale” din Ravenna

18 Noiembrie 2019 09:29 Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Construită de Justinian cel Mare după modelul Sfintei Sofia de la Constantinopol, în 547, Biserica San Vitale e cea mai renumită biserică bizantină din lumea occidentală. Mozaicurile sale nealterate, de aproape 1500 de ani, vorbesc și azi despre frumusețea unică a Ortodoxiei.

Cerul și pământul se întâlnesc pentru a sluji împreună Sfântă Liturghie avându-l în centru pe Mântuitorul Hristos. Împărații pământești Justinian și Teodora, înconjurați de poporul dreptcredincios, aduc ofrandele lor cele mai prețioase. Pâinea și vinul în mâinile lor sunt mai de preț decât aurul și argintul, devenind Trupul și Sângele Domnului în Dumnezeiasca Liturghie. Împreună cu împărații slujesc și Abel cu Melchisedec, Avraam și Moise, arătându-ne că rugăciunea ne face pe toți contemporani și fii ai veșniciei.

În acest context, sâmbătă, 16 noiembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părintelui Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cu un sobor de 13 preoți și trei diaconi, avându-l, spre marea noastră bucurie,  în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania, s-a săvârșit slujba Vecerniei, la care au participat atât credincioși din Ravenna, cât și din celelalte parohii ale Protopopiatului Emilia-Romagna II, alături și de câțiva credincioși de la Parohia din Imola. 

Un gând de recunoștință se îndreaptă către arhiepiscopul romano-catolic Lorenzo Ghizzoni, al Ravennei, care a fost în mijlocul nostru, oferindu-ne această bucurie de a săvârși Vecernia în Basilica „San Vitale”. (Pr. Dan Gavril Vesea, Ravenna I)

Ultimele din categorie