PS Macarie: „Să strângem rândurile, să ne întărim și mai mult în credință, să înmulțim rugăciunea și să fim alături unii de alții”

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie ne-a povățuit duminica trecută, 8 martie 2020, în biserica românească din Copenhaga, ca în aceste vremuri de încercare „să strângem rândurile, să ne întărim și mai mult în credință, să înmulțim rugăciunea și să fim alături unii de alții, purtându-ne poverile întru legătura dragostei!”.

Așadar, ce faptă a dragostei este mai mare decât rugăciunea pentru izbăvirea de orice boală molipsitoare, pentru neclintita statornicie a comunităților euharistice sau pentru liniștirea celor cuprinși de panică și întristare.

Preasfințitul Macarie, cu multă dragoste părintească, ne-a îndemnat să citim și Acatist pentru izbăvirea de boală către Preadulcele Iisus. Acest acatist se regăsește în Cartea de rugăciuni a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, fiind postat și în format audio, aici: Acatist pentru izbăvirea de boală către Preadulcele Iisus.

După cum știți, este disponibilă și versiunea audio a multor acatiste, canoane și rugăciuni de mare folos duhovnicesc din această carte pe care vă îndemnăm să le ascultați acasă, în drum spre serviciu, în mijloacele de transport sau în orice altă situație în care dispuneți de puțin timp liber și dețineți un dispozitiv conectat la internet: Rugăciuni rostite de către Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord.

Ultimele din categorie