PS Timotei Prahoveanul participă la deshumarea Părintelui Dionisie Ignat: „În Athos se vorbește deja despre sfințenia lui”

Ortodoxia în lume

PS Timotei Prahoveanul participă la deshumarea Părintelui Dionisie Ignat: „În Athos se vorbește deja despre sfințenia lui”

    • PS Timotei Prahoveanul participă la deshumarea Părintelui Dionisie Ignat: „În Athos se vorbește deja despre sfințenia lui”
      Foto: Sorin-Gabriel Pomană

      Foto: Sorin-Gabriel Pomană

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul este delegatul Patriarhiei Române în Athos, la deshumarea osemintelor Ieroschimonahului Dionisie Ignat, eveniment care va avea loc joi după-amiază.

„În discuțiile pe care le-am avut cu părinții de la Vatopedu și cu un părinte gruzin care a alcătuit slujba de scoatere a osemintelor Părintelui Dionisie Ignat am întâlnit cuvinte pe care n-am putut să le contrazic, care vorbesc deja despre sfințenia lui. Părinții de aici vorbesc despre scoaterea din mormânt a «moaștelor» Părintelui Dionisie, iar chipul lui este zugrăvit în icoană”, a transmis pentru Radio Trinitas PS Timotei.

Slujba care va avea loc joi de la ora 14.30 este una special pregătită, pentru că astfel de evenimente nu au loc foarte des. Textul a fost realizat de unul dintre părinții Mănăstirii Vatoped.

„Slujba cuprinde, în mare, rânduieli și rugăciuni asemănătoare Parastasului, dar totuși diferite”, a detaliat PS Timotei amintind că sunt incluse troparele Sfântului Gheorghe și al Sfântului Dionisie Areopagitul.

Deshumarea Părintelui Dionisie Ignat va avea loc imediat după slujba Vecerniei oficiată în Chilia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”- Colciu. Evenimentul va fi transmis live de Trinitas TV.

În luna mai s-au împlinit 18 ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Dionisie Ignat, botoșănean de origine. El a fost contemporan cu Sfântul Ioan Iacob și cu Părinții Paisie Olaru și Cleopa Ilie. Vezi mai multe detalii biografice aici.

La cea mai recentă ședință de lucru a Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, Patriarhul României a anunțat că va propune Patriarhiei Ecumenice canonizarea părinților Dionisie Ignat și Petroniu Tănase.

Sursa: basilica.ro

Citește despre: