PS Veniamin i-a acordat Preotului Constantin Necula „Crucea Sfântul Ierarh Dionisie Erhan”

Episcopia Basarabiei de Sud (fostă de Cetatea Albă-Ismail)

PS Veniamin i-a acordat Preotului Constantin Necula „Crucea Sfântul Ierarh Dionisie Erhan”

    • PS Veniamin i-a acordat Preotului Constantin Necula „Crucea Sfântul Ierarh Dionisie Erhan”
      Foto: Episcopia Basarabiei de Sud

      Foto: Episcopia Basarabiei de Sud

Preotul Constantin Necula, aflat în vizită în Episcopia Basarabiei de Sud, a fost distins duminică, 13 februarie, cu Ordinul Eparhial „Crucea Sf. Ier. Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe-Ismail” .

Distincția i-a fost acordată de Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud, la finalul Sfintei Liturghii, în Paraclisul Centrului Eparhial din Cahul.

„M-aș bucura să treceți granița mai des pentru că e nevoie de misionari aici, iar sfinția voastră sunteți cu multă experiență misionară”, a spus PS Veniamin.

„Pentru că iubiți Basarabia, și știu acest lucru demult, pentru că ați făcut multe drumuri în Basarabia și ați participat la diferite activități în zona Chișinăului sau în alte localități din Republica Moldova, vrem să vă legăm de eparhia noastră oferindu-vă Ordinul Eparhial Crucea Sf. Ier. Dionisie, cel mai nou sfânt canonizat de Patriarhia Română”.

Întreaga ceremonie, precum și predica Părintelui Constantin Necula despre Pilda Vameșului și a Fariseului, au fost transmise live pe pagina de Facebook a Episcopiei Basarabiei de Sud.

Sursa: basilica.ro

Citește despre: