Un prooroc al Antihristului

Un mare rabin a dezvăluit în 2006 numele lui Mesia. Să fim cu băgare de seamă: este mesia pe care îl așteaptă evreii același cu Hristos - Mesia, Fiul lui Dumnezeu cel Răstignit și Înviat?

Rabinul Yits'hak Kaduri a fost cea mai importantă personalitate religioasă a Israelului ultimului veac. O figură legendară, harismatică se spune. A fost renumit pentru faptul că știa pe de rost Biblia, Talmudul, Rashi și alte scrieri evreiești. A cunoscut numeroase figuri legendare ale Israelului modern, oameni politici și rabini ai secolului trecut, care au trăit în pământul sfânt înainte chiar ca statul Israel să ia ființă. A murit în 2006 la vârsta de 108 ani, prețuit de toți. Se spune că avea darul vindecării; primea și sfătuia mulți oameni. Atât de iubit și de respectat a fost încât, la înmormântarea sa au participat 200.000 de oameni.
Dar ce importanță are pentru noi persoana rabinului Yits'hak Kaduri? Următorul fapt vă va lămuri pe deplin. Cu câteva luni înainte de a muri, rabinul și-a anunțat adepții că i s-a arătat Mesia [din motive lesne de înțeles voi scrie de aici „mesia“ cu litere mici]. Kaduri a făcut această afirmație în sinagoga sa, de ziua Yom Kipur și i-a instruit pe ascultători cum să-l recunoască pe „mesia“. De asemenea, a mai spus că acesta se va arăta după moartea lui Ariel Sharon (momentan, fostul prim-ministru al Israelului se află în comă dar faptul că mesia se va arăta după moartea lui Sharon a fost „profețit“ și de Rabi Haim Cohen și de învățatul cabalist Nir Ben Artzi). Lucrul cel mai izbitor este acesta: rabinul a lăsat o hârtie în care a menționat numele „mesiei“. La rugămintea sa, hârtia nu a fost citită decât după un an de la moarte. Iată conținutul acesteia:

„În ceea ce privește abrevierea numelui lui Mesia:

El va ridica pe poporul său și va dovedi că legea și cuvântul său sunt întemeiate

. Aceasta am scris în luna milei.
Yits'hak Kaduri“.
Transliterarea propoziției din ebraică, evidențiată mai sus cu litere îngroșate, în care este abreviat numele „mesiei“ este aceasta: Yarim Ha“Am Veyokhiakh Shedvaro Vetorato Omdim.

ATENȚIE: Inițialele redau numele lui IISUS, Yehoshua / Yeshua, numele derivat din cuvântul ebraic pentru „mântuire“ așa cum reiese din Zaharia 6, 11 (Yehoshua, fiul lui Yohozadak) și Ezra 3, 2 (Yeshua, fiul lui Yozadak). Se observă adăugarea lui HO - „sfânta abreviere“ a numelui lui Dumnezeu la numele tatălui, Yozadak și la numele Yeshua.
Acest fapt a stârnit tulburare și mare agitație în mediile iudaice. Unii au spus că înscrisul respectiv este un fals. Alții, printre care cei mai apropiați adepți ai rabinului dar și nepotul lui (rabinul Yosef Kaduri), au recunoscut autenticitatea sa. Fiul, rabinul David Kaduri (în vârstă de 80 de ani) a declarat presei că mesia i s-a arătat tatălui său și i-a spus că va veni curând“. Nepotul, Yosef Kaduri, a spus că marele rabin a vorbit despre „mesia“ de mai multe ori în ultimele zile ale vieții sale. Deși trusturile care sprijină autenticitatea notei lăsate de rabinul Yits'hak Kaduri (News First Class și Kaduri net) spun că descrierea mesiei rezonează cu Noul Testament, îi rugăm pe cititori să fie cu multă luare aminte:
„Pentru mulți oameni de cinste ai societății este greu să înțeleagă persoana mesiei. Pentru mulți concetățeni este greu de înțeles stăpânirea și domnia unui mesia cu trup și sânge. Ca stăpânitor, mesia nu va deține niciun post de conducere ci va fi printre oameni și se va folosi de media pentru a comunica... Arătarea lui mesia se va face în două etape: mai întâi, se va confirma statutul său de „mesia“ fără ca el însuși să știe că este „mesia“. Apoi, se va arăta unor evrei, nu neapărat unor învățați ai Torei. Pot fi și oameni simpli. De abia după aceasta se va revela poporului întreg. Oamenii se vor mira și vor zice: «Cum, acesta este mesia?». Mulți i-au știut numele dar nu au crezut că el este mesia“ (sursa: Israel Today).
Mulți dintre dumneavoastră care ați citit aceste rânduri poate că v-ați bucurat că, iată, în sfârșit, și mari învățați ai poporului lui Israel recunosc autenticitatea dumnezeirii lui Iisus Hristos. FALS! Dacă rabinul care a primit „revelația“ este un nou Apostol Pavel (cum sugerează unele medii protestante) atunci de ce nu și-a luat crucea și nu a făcut publică imediat această descoperire și nu a primit Botezul? De ce „mesia isus“ care i s-a arătat rabinului nu l-a mustrat pentru întunericul în care se află („greu îți este să izbești cu piciorul în țepușă“) și nu l-a îndemnat să părăsească înșelarea în care se afla? Ați citit descrierea pe care rabinul o face așa-zisului mesia. Corespund semnele venirii sale cu cele ale celei de-a doua veniri a Mântuitorului? Se va folosi Hristos de massmedia sau semnul Crucii va fulgera văzduhul de la răsărit la apus? Și discrepanțele continuă...
Să nu părăsim mărturia Noului Testament și scrierile Sfinților Părinți. Ce poate fi mai înșelător pentru un creștin decât numele de isus / hristos purtat de un amăgitor care va veni cu putere multă în numele lui Dumnezeu? Oare nu ne avertizează Mântuitorul despre semnele mari care se vor face încât chiar și mulți dintre cei aleși vor cădea? Oare nu ne spune Hristos cel Răstignit și Înviat despre hristoșii care se vor ridica în zilele din urmă? Ce argument puternic vor avea vrăjmașii Ortodoxiei! Vor spune către noi: „Iată, mesia a venit, e printre noi și vrea să ne avem ca frații. Numele lui este isus; oare nu tot acestuia vă închinați și voi? Primiți-l!“. Avem nevoie de discernământ și mai ales să cunoaștem la cine ne închinăm: ne închinăm lui Hristos „în Duh și Adevăr“ (Ioan 4, 23) sau ne închinăm hristoșilor mincinoși (Marcu 13, 22) în duhul înșelător al acestei lumi?

Citește alte articole despre: antihrist, iudaism, prooroci mincinoși

De la același autor

Ultimele din categorie