Racla Sfintei Parascheva a fost scoasă spre închinare

În această dimineață, 14 octombrie 2020, racla Sfintei Parascheva a fost scoasă spre închinare. Părinții Catedralei Mitropolitane, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, au purtat în procesiune sfintele moaște și au așezat racla în baldchinul special pregătit și împodobit. Conform hotărârilor autorităților, ieșenii sunt așteptați astăzi la Mitropolia Moldovei și Bucovinei să se închine Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei.

La Catedrala Mitropolitană, în jurul orei 6.30, pelerinii prezenți au participat la acatistul Sfintei Parascheva, săvârșit de IPS Arhiepiscop Calinic. În continuare, preoții au purtat pe umeri racla Sfintei, au mers în procesiune în jurul sfântului lăcaș și au așezat sfintele moaște pe baldachinul amplasat în zona Casei Epivata.

În această dimineață, începând cu ora 9:00, Sfânta Liturghie dedicată hramului Sfintei Cuvioase Parascheva va fi săvârșită pe podiumul amenajat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Cei care nu vor putea pătrunde în perimetrul amenajat vor avea posibilitatea să urmărească slujba pe două ecrane mari amplasate pe bulevard: unul cu orientare spre Piața Unirii, celălalt spre Palatul Culturii.

Sfintele slujbe oficiate cu prilejul hramului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei vor putea fi urmărite pe canalele portalului doxologia.ro.

Vă invităm să vizionați și: (Foto) Procesiunea scoaterii spre închinare a moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva – 2020

De la același autor

Ultimele din categorie