Atac armat asupra Patriarhului sirian iacobit Ignatie al II-lea Karim Afraim

22 Iunie 2016 15:21 Nicolae Pintilie Religia în lume

Atacul a avut în centrul său un luptător kamikaze, care a detonat o bombă artizanală. Luptătorul se îndrepta spre locul în care era Patriarhul Ignatie al II-lea Karim Afraim, dar a fost oprit de către trei creştini asirieni, care şi-au sacrificat viaţa pentru siguranţa semenilor.

Situația în care își desfășoară viața de zi cu zi creștinii din Siria este calea unui martiriu trecut sub tăcere de către agențiile de presă occidentale. În zonele din Siria ocupate de Califatul Islamic, mulți dintre creștini și-au abandonat casele, migrând în Liban sau Europa. Dar nu toți au plecat. Conform ultimelor statistici, în nord-estul Siriei încă mai locuiesc aproximativ jumătate de milion de credincioși aparținând Bisericii Siriene Iacobite, celei Apostolice Armene, dar Patriarhiei Ortodoxe a Antiohiei şi a Întregului Orient.

Veștile care vin din acea parte de lume sunt îngrijorătoare pentru soarta creștinilor. Ultima mărturie este legată de încercarea de asasinare a Patriarhului sirian iacobit Ignatie al II-lea Karim Afraim.

Conform agenţiei de presă Kaumudi, atacul a avut loc în ziua de 19 iunie 2016, în timp ce Sanctitatea Sa se deplasa într-o comunitate din nordul Siriei, pentru a sluji dumnezeiasca Liturghie. În districtul Al-Wusta Al Qamishle avea loc o manifestare în memoria zecilor de mii de creştini ce au fost omorâţi în anul 1915 de către armata turcă.

Atacul a avut în centrul său un luptător kamikaze, care a detonat o bombă artizanală. În incident au murit trei membri ai forţelor de securitate asiriene, care asigurau paza evenimentului. Conform sursei amintite, luptătorul se îndrepta spre locul în care era Patriarhul Ignatie al II-lea Karim Afraim, dar a fost oprit de către cei trei creştini asirieni, care şi-au sacrificat viaţa pentru siguranţa semenilor.

De la același autor

Ultimele din categorie