Biserică creştină incendiată în satul egiptean Al-Beida

1 Iulie 2016 12:29 Nicolae Pintilie Religia în lume

Biserica din satul Al-Beida a fost atacată în timpul slujbei duminicale de către 80 de militanţi ai Frăţiei Islamice.

Situaţia creștinilor din Egipt care aparțin de Patriarhia Alexandriei și a toată Africa, dar și Bisericii Copte se înrăutăţeşte de la zi la zi. Deși autoritățile egiptene, după revolta din piața Tahir, care a avut loc în anul 2013, garantează dreptul la adunare al comunității creștine, grupările fidele Frăției Islamice se manifestă din ce în ce mai evident şi mai violent.

În luna iunie 2015, așa cum raporta jurnalistul egiptean copt Raymond Ibrahim, biserica închinată Maicii Domnului din localitatea Helwan a fost martora unui eveniment care avea să schimbe destinul întregii comunități creștine din oraș. Lângă principalul pilon de susținere a bisericii a fost plasată o bombă de mare calibru, bombă ce fusese programată să explodeze în dimineața următoare, când poporul se aduna la Liturghie. Din rânduiala lui Dumnezeu, bomba a fost descoperită la timp – autoritățile guvernamentale reușind să o dezamorseze.

La exact un an, episodul a fost repetat, de data acesta mult mai violent. La doar câţiva kilometri depărtare, biserica din satul Al-Beida a fost atacată în timpul slujbei duminicale de către 80 de militanţi ai Frăţiei Islamice, aşa cum notează agenţia de presă BBC Midle East.

Biserica închinată Maicii Domnului, dar şi Sfântului Arhanghel Mihail a fost incendiată – credincioşii copţi având foarte puţin timp să se salveze, aşa cum a declarat preotul comunităţii creştine, părintele Karas Naser. 

De la același autor

Ultimele din categorie