În Mosul, casele creștinilor au fost scoase la vânzare

25 Ianuarie 2016 10:23 Nicolae Pintilie Religia în lume

Litera „N” de la „nazarineni”, adică „următori ai Celui născut în Nazaret”, indică locuințele care pot fi cumpărate la prețuri modice în orașul Mosul.

Drama creștinilor din Irak se prelungește, de la zi la zi. Dintr-o comunitate de aproximativ un milion de credincioși în anul 2000, astăzi Biserica creștină, prin toate confesiunile ei, numără  mai puțin de 300.000 de membri.

Au fost alungați din satele lor și le-au fost confiscate casele și bisericile care, în mare majoritate, au devenit depozite de armament. Christian Post, dar și BBC Midle East au scris la mijloc de ianuarie 2016 despre faptul că mai multe case aparținând credincioșilor din regiunea Ninive au fost bombardate. Forțele jihadiste au dat foc la mai multe sate sunnite, în care locuiau și creștini. În atac au fost distruse vestigii arheologice, printre care Minaretul din Sinjar și un muzeu din Isa Zeway.

După ce creștinii și-au părăsit locuințele, noua conducere a orașului Mosul a început să marcheze cu vopsea roșie casele în care au locuit membrii comunității creștine. Litera „N” de la „nazarineni”, adică „următori ai Celui născut în Nazaret”, indică locuințele care pot fi cumpărate la prețuri modice în orașul Mosul.

De la același autor

Ultimele din categorie