Situaţie critică în Siria

24 Ianuarie 2014 17:47 Nicolae Pintilie Religia în lume

Mii de oameni suferă de foame, produsele alimentare devenind armă de război. Mai mulţi creştini armeni au povestit că li s-a interzis intrarea în magazine alimentare din oraşul Hanna, cerându-li-se acte doveditoare a religiei islamice.

Valerie Amos, şef umanitar al ONU, a declarat pentru agenţiile de presă occidentale situaţia critică din Siria, ţară aflată de doi ani într-un continuu război civil.

Conform comunicatului de presă, mii de oameni suferă de foame, produsele alimentare devenind armă de război. Mai mulţi creştini armeni au povestit postului de televiziune BBC Midle East că li s-a interzis intrarea în magazine alimentare din oraşul Hanna, cerându-li-se acte doveditoare a religiei islamice.

Baroneasa Amos susţine că este îngrijorată pentru creştinii care nu au plecat din satele aflate de aproape doi ani în asediul forţelor rebele: „Bolnavii şi răniţii nu au fost în măsură să plece. Există oameni la un pas de foame, apa şi hrana au devenit arme în acest război, este o situaţie de neimaginat”.

De la același autor

Ultimele din categorie