Slovacia – prima țară europeană care întinde o mână de ajutor creștinilor de limbă arabă

21 August 2015 09:55 Nicolae Pintilie Religia în lume

În timp ce majoritatea țărilor europene au blocat granițele pentru imigranții sirieni, Slovacia este prima țară care a dat un comunicat oficial – prin care a răspuns afirmativ cererilor de azil politic.

În urma atrocităților împotriva creștinilor aparținând Patriarhiei Ortodoxe a Antiohiei și a întregului Orient din Siria și Irak, valuri nesfârșite de familii au luat calea exilului în Liban sau în Occident. În timp ce majoritatea țărilor europene au blocat granițele pentru imigranții sirieni, Slovacia este prima țară care a dat un comunicat oficial – prin care a răspuns afirmativ cererilor de azil politic.

Conform comunicatului de presă al Guvernului Slovaciei, țara se va implica în ajutorarea creștinilor din Siria și Irak, care vor rezidență din motive politice. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Ivan Metik a menționat că, „în condițiile în care continentul european se va împovăra cu 40.000 de nou veniți, Slovacia va accepta 800 de persoane din Orient – doar de religie creștină, țara noastră fiind de religie romano-catolică”.

De la același autor

Ultimele din categorie