Rugăciune și comuniune pentru tinerii de la ATOR Hârlău

Arhiepiscopia Iaşilor

Rugăciune și comuniune pentru tinerii de la ATOR Hârlău

Tinerii din cadrul filialei ATOR Hârlău, s-au reunit duminică 18 februarie, în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din orașul Hârlău. Bucuria a fost una și mai mare deoarece la această întâlnire s-au alăturat și tinerii din Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” Lupăria, comuna Prăjeni, județul Botoșani, împreună cu pr. Cristian Butnărașu, precum și pr. Gabriel Argatu, misionar protopopesc al Protopopiatului Hârlău. 

Evenimentul a debutat cu săvârșirea slujbei Paraclisului Maicii Domnului și a continuat cu un moment de socializare în sediul Protopopiatului Hârlău. Întâlnirea de duminică a fost una de dezbatere, tinerii discutând despre tema: „Putem fi prea tineri pentru a fi îndrăgostiți? De ce da? De ce nu?”. Discuțiile au fost moderate pr. Cristian Butnărașu și de pr. Ionuț Dan Purcel, coordonatorul ATOR filiala Hârlău. 

Tot în cadrul întâlnirii, prof. Daniel Filimon, profesor de religie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Hârlău, le-a prezentat tinerilor proiectul Asociației OvidiuRO, „Citește-mi 100 de Povești”, un progam național de stimulare a lecturii în grădiniță, în școală și în familie, derulat în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Ministerul Culturii, îndemnându-i pe aceștia să devină și ei voluntari în acest proiect. Au fost două ore de voie bună și comuniune, în care tinerii au participat la dezbatere, fiecare fiind invitat să-și spună opinia cu privire la tema aleasă și să găsească împreună răspunsuri și soluții la întrebările și aspirațiile lor. În încheiere, am mulțumit tinerilor pentru prezență și implicare, precum și tuturor celor care ne-au ajutat să organizăm acest eveniment: pr. protopop Victor Pîslariu, pr. Gabriel Argatu, pr. Vasile Boca, care ne-a găzduit în biserica sa voievodală, și nu în ultimul rând pr. Cristian Butnărașu pentru că și-a făcut timp să ni se alăture la această frumoasă activitate. (pr. Purcel Ionuț Dan, coordonator ATOR filiala Hârlău)

Citește despre: