Rugăciune la ceas de seară, în Basilica „San Paolo Fuori le Mura” din Roma

Luni, 20 ianuarie 2020, la ceas de seară, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Preasfințitul Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania a participat, la Basilica San Paolo Fuori le Mura din Roma, la slujba vecerniei ortodoxe în limba italiană, alături de un sobor de preoți din zona Lazio.

Evenimentul liturgic a fost binecuvântat de bucuria ca toți creștinii prezenți să se poată închina la mormântul Sfântului Apostol Pavel. O noutate pentru acest an a fost faptul că în Basilica din cetatea Romei au fost aduse, pe toată durata lunii ianuarie, și Moaștele Sfântului Apostol Timotei, ucenicul mult iubit al Apostolului neamurilor.

Sfântul Apostol Pavel, cunoscut pentru activitatea sa pastoral-misionară ca „Apostolul neamurilor” este, alături de Sfântul Apostol Petru, ocrotitorul vechii cetăți a Romei, cetatea eternă fiind și locul în care Sfântul Pavel a suferit moarte martirică în anul 67, sub stăpânirea împăratului Nero.

Sfântul Apostol Timotei a fost ucenic al Sfântului Apostol Pavel, însoțindu-l în multe din călătoriile acestuia. Sfântul Timotei a fost hirotonit de către Sfântul Pavel ca episcop al Efesului, în anul 65 d.Hr. Trece la Domnul în anul 80 d.Hr., pomenirea acestuia fiind la 22 ianuarie.

Ultimele din categorie