Rugăciuni pentru arhimandritul Serafim Huzdup, la Mănăstirea Runc

La Mănăstirea „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” - Runc din judeţul Bacău a fost oficiat sâmbătă, 12 iunie 2021, Parastasul pentru arhimandritul Serafim Huzdup, la împlinirea unui an de când a trecut la cele veşnice.

Slujba a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, şi a fost precedată de Sfânta Liturghie. Cu acest prilej, a fost lansat volumul „Chipul nemuritor al unui părinte harismatic, arhimandritul Serafim Huzdup”, apărut la Editura „Filocalia” a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

„Aici, lângă crucea care adăpostește mormântul părintelui Serafim, ne-am oprit și noi o clipă pentru a medita și a aduce în memorie pe cel care ne-a fost drag, pe cel care a fost duhovnic. Dacă în această viață nu avem perspectiva mântuirii, înseamnă că este în van tot ceea ce realizăm. Drumul nostru pe pământ se sfârșește aici, în mormânt unde stăm o perioadă, ca într-un dormitor, pentru că morții nu mor când sunt puși în morminte, ci atunci când cad în uitare”, a spus Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Potrivit site-ului Eparhiei Romanului şi Bacăului, vrednicul de pomenire arhimandrit Serafim a plecat la Domnul pe 12 iunie 2020. Apropiat colaborator al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a fost exarh al mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului (2002-2005), iar din 2009 a ocupat funcţia de consilier silvic şi agricol la Centrul eparhial, la care s-a adăugat și responsabilitatea de eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale din Roman.

De la același autor

Ultimele din categorie