Școală de vară pentru tinerii Parohiei Ruseni din Protoieria Bacău

La Parohia Ruseni, Protopopiatul Bacău, judeţul Bacău, s-a desfășurat în perioada 16-19 august 2022 Școala de vară „Lasați copiii să vină la Mine”.

Aceasta a fost coordonată de către părintele paroh Seneca-Nicolaie Iordache şi s-a adresat unui număr de aproximativ 30 de copii.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacăului, fiecare zi a debutat cu rugăciuni şi a continuat cu lecții de cateheză, precum și cu jocuri și activități specifice vârstelor copiilor. În cadrul acțiunilor și-au adus aportul profesoara Cristian Diana de la Școala Gimnazială Ruseni, profesoara Magdalena-Paula Iordache, asistenta medicală Mariana Tătaru, precum și agenții de Poliție din comună. De asemenea, doi voluntari (George Negru şi Alexandru Bosnea) din cadrul ASCOR-Bacău s-au implicat în coordonarea activităţilor.

Ultima zi a şcolii de vară a fost rezervată unui pelerinaj la Mănăstirea „Sfântul Nectarie” din Plopana și la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Lipova. Părintele paroh Seneca-Nicolaie a premiat toți copiii participanți cu rechizite școlare, iconițe și dulciuri, urmând ca activitățile dedicate tinerilor să continue în perioada următoare.

Citește alte articole despre: slujbă, Ruseni, Bacău, credinţa, copii, școală, tabără, activități

De la același autor

Ultimele din categorie