Seară duhovnicească la Parohia din Curagău, dedicată Sfântului Spiridon
În seara zilei de 12 decembrie, la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Curagău, com. Comarna, Protopopiatul Iași II, a avut loc o frumoasă întâlnire duhovnicească dedicată prăznuirii Sfântului Ierarh Spiridon. Evenimentul a reunit credincioși, preoți și invitați într-un moment de comuniune și rugăciune.
Seara a început cu citirea Acatistului Sfântului Spiridon, urmată de interpretarea unor colinde tradiționale care au adus bucuria Nașterii Domnului mai aproape de sufletele celor prezenți. Momentul central al serii a fost conferința susținută de părintele protopop Marius Daniel Profir, care a abordat tema „Parohia - spațiu al comuniunii”. În cadrul acestei cuvântări de folos duhovnicesc, părintele a evidențiat importanța vieții parohiale ca loc al unității, al slujirii și al creșterii duhovnicești, oferind exemple concrete și îndemnuri ziditoare. Părintele a subliniat faptul că a face parte din parohie presupune a conștientiza faptul că fiecare om este vecin și prieten cu aproapele său, dar și cu Hristos, cu care este chemat să se împărtășească și că prieteniile adevărate sunt formate atunci când oamenii împlinesc poruncile lui Dumnezeu.
Evenimentul s-a bucurat de prezența preoților din Cercul Pastoral „Sfânta Treime”, care au contribuit la atmosfera de rugăciune și îmbogățire duhovnicească.
Împreună cu toți credincioșii parohiei aduc recunoștință Bunului Dumnezeu pentru că ne-a oferit bucuria acestui moment bogat din punct de vedere duhovnicesc. Îi mulțumesc în mod deosebit părintelui protopop Marius Daniel Profir, părinților și credincioșilor prezenți alături de care am petrecut această seară ca o treaptă ce ne duce mai aproape de Dumnezeu și de aproapele nostru, lucru foarte important, mai ales ăn această perioadă binecuvântată a Postului Crăciunului, a declarat pr. Dragoș Bălinișteanu, preotul paroh al bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” Curagău.
Această seară duhovnicească a reprezentat nu doar o ocazie de a-l cinsti pe Sfântul Spiridon, ci și un prilej de a întări legăturile dintre membrii comunității parohiale, consolidând spiritul de comuniune și dragostea frățească.