Ședință de cooperare pentru pregătirea hramului Catedralei Patriarhale

18 Octombrie 2021 14:47 Arhiepiscopia Bucureştilor

În Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei din București s‑a desfășurat luni, 18 octombrie 2021, o ședință de organizare pregătitoare pentru evenimentele dedicate hramului Catedralei Patriarhale, închinat Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Patriarhiei Române, Arhiepiscopiei Bucureștilor și ai principalelor instituții de ordine publică ale statului român, responsabile de siguranța și protecția pelerinilor prezenți în această perioadă pe Dealul Patriarhiei.

Anul acesta, alături de moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, ale Sfântului Nectarie, va fi adusă spre închinare de la Reședința Patriarhală și racla ce adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț.

„Astăzi a avut loc ședința de cooperare cu autoritățile pentru buna desfășurare a evenimentului prilejuit de serbarea hramului Catedralei Patriarhale. (…) La această ședință au participat din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor cei care au anumite responsabilități organizatorice și reprezentanți ai autorităților locale: Poliția Capitalei, Poliția Rutieră, reprezentanții Jandarmeriei Române, ai Serviciului de Ambulanță București‑Ilfov și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. În cadrul acestor discuții au fost stabilite în mod concret care va fi traseul pe care vor aștepta pelerinii să se închine, cum se vor desfășura slujbele, cum se va face această participare a pelerinilor și cum va contribui Arhiepiscopia Bucureștilor prin voluntarii clerici, studenți și toți cei care vor putea acorda o mână de ajutor la buna desfășurare a acestor evenimente”, ne‑a spus părintele Dumitru Ștefănescu, consilier eparhial la Sectorul administrativ‑bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sursa: ziarullumina.ro

Ultimele din categorie