Semnele vremii noastre. 7 Întâlniri cu Părintele Iustin Pârvu – Adrian Alui Gheorghe
La Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a apărut cartea „Semnele vremii noastre. 7 Întâlniri cu Părintele Iustin Pârvu”, semnată de Adrian Alui Gheorghe.
După dialogurile cu Părintele Iustin din anii 2005-2006, adunate integral în ediție definitivă în volumul „Părintele Iustin Pârvu – o misiune creștină și românească”, autorul credea că nu mai este nimic de spus. Însă personalitatea copleșitoare și plină de bogății duhovnicești a părintelui i-a demonstrat contrariul.
Astfel a apărut această carte, în urma convorbirilor pe care autorul, Andrei Alui Gheorghe, le-a avut pe la începutul anului 2010, după ce Părintele Iustin a revenit din spitalul de la Cluj-Napoca, precum și de-a lungul anului 2011.
Autorul mărturisește că modalitatea de lucru în cazul convorbirilor cu Părintele Iustin Pârvu era următoarea: „după ce înregistram pe reportofon o convorbire, o reproduceam pe hârtie și discutam cu părintele fiecare întrebare și fiecare răspuns, până la forma finală. Manuscrisul definitiv era semnat de Părintele Iustin, în momentul în care consideram că totul este în conformitate cu spiritul dialogului. Volumul de față a apărut, cu binecuvântarea Părintelui Iustin Pârvu, într-un tiraj redus, în anul 2011. Motivarea scrierii și editării acestei cărți ține de o grijă obsesivă a Părintelui Iustin ca intelectualul să fie alături de Biserică, misiunea acestuia în societatea noastră fiind una determinantă”.
Printre subiectele abordate în cele „7 Întâlniri cu Părintele Iustin Pârvu” amintim:
- Rugăciunea și nădejdea sunt medicamentele creștinului;
- Familia creștină la vremea încercărilor;
- Păcatele vremurilor de azi. Intelectualul și aspirația creștină;
- Creștinul și vremurile de azi. Bucuria creștină și mântuirea.
Într-una din cele 7 convorbiri cu autorul Andrei Alui Gheorghe, Părintele Iustin Pârvu mărturisește că: „Biserica nu e o loterie la care depui un număr sau o dorință și cineva o contabilizează ca să o rezolve. Vii la Biserică pentru a te îmbrăca în haina lui Iisus Hristos, pentru a simți gustul vieții adevărate. La biserică nu vii să câștigi ceva anume, vii ca să înveți care este sensul vieții adevărate. Când câștigi ceva anume, te împovărezi, când știi pentru ce trăiești te eliberezi.”
Despre Sfânta Parascheva, altfel
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro