Sfântă Liturghie Arhierească pentru voluntarii ITOM 2018

24 August 2018 14:55 Ioana Zlotea Arhiepiscopia Iaşilor

La Biserica „Sfântul Sava” din Iași a avut loc vineri, 24 august a.c., Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la care au participat voluntarii de la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova (ITOM).

Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor numeros de preoți și diaconi, implicați în activitățile cu tinerii. La finalul acesteia, Înaltpreasfințitul Părinte a ținut un scurt cuvânt tinerilor prezenți, despre misiunea de voluntar: „Să-I mulțumiți lui Dumnezeu atunci când în programul vostru introduceți zile sau ore dedicate altora, pentru că, de fapt, prin aceia în fața cărora voi vă prezentați, cu timpul vostru, cu jertfa voastră, faceți un mare bine pentru voi înșivă. Și nu este un lucru ușor acesta; nu este nici foarte greu. Este necesară voință, este necesară determinare, dar, mai ales, conștiința că sufletul tău, pentru a nu fi pustiu, trebuie să se umple cu altceva, nu doar cu preocuparea exclusivă pentru tine însuți. Să vă dăruiască Dumnzeu această conștiință și să vă răsplătească cum știe El mai bine, cu sufletul plin în această lume și cu dobândirea Împărăției Cerurilor în viața care va să vină!”.

Deschiderea oficială ITOM 2018 va avea loc vineri, 24 august 2018, de la ora 18.00, la Catedrala Mitropolitană din Iași. Vor participa toate delegațiile din zona Moldovei prezente la Iași, care vor defila în fața publicului într-o paradă a steagurilor, dar sunt așteptați și 400 de tineri din Basarabia și Bucovina de Nord.

Evenimentul, aflat la prima ediție, va reuni la Iași 1600 de tineri și va fi organizată cu ajutorul a 250 de voluntari. Timp de trei zile, participanții vor beneficia de un program complex cu manifestări culturale (vizitarea orașului, Traseul Iașul în primul război mondial), artistice (concert public de muzică folk și de muzică populară), educative (conferința susținută de Dan Puric, ateliere de lucru în liceele partenere). Întregul eveniment va avea tema „Unitatea – izvor de putere și înțelepciune pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam”.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova este organizată de către Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, și Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR), filiala Iași.

Ioana STOIAN

De la același autor

Ultimele din categorie