Sfântul Efrem ajută la găsirea unui loc de muncă

Minuni - Vindecări - Vedenii

Sfântul Efrem ajută la găsirea unui loc de muncă

    • Racla cu moaștele Sfântului Efrem cel Nou
      Racla cu moaștele Sfântului Efrem cel Nou, Nea Makri, Grecia / Foto: Oana Nechifor

      Racla cu moaștele Sfântului Efrem cel Nou, Nea Makri, Grecia / Foto: Oana Nechifor

L-a rugat pe sfânt să-l ajute să-şi găsească un loc de muncă. Şi de această dată sfântul s-a lăsat înduplecat de rugăciune. Peste câteva zile i-a apărut în vis, îmbrăcat în alb, şi i-a spus că în scurt timp îşi va găsi serviciu, lucru ce s-a petrecut întocmai.

Cinstitei egumene i se adresează Dimitrios Barbarigos cu scuzele de a nu fi trimis mai devreme propria mărturie despre ajutorul primit de la Sfântul Efrem.

A fost şomer multă vreme şi începuse să-şi piardă nădejdea că şi-ar mai putea găsi vreodată serviciu. A auzit într-o bună zi despre Sfântul Efrem şi a venit la mănăstire ca să se închine moaştelor acestuia. S-a rugat cu durere şi apoi a simţit multă linişte sufletească şi a fost cuprins de o adâncă bucurie. Toată mănăstirea era învăluită de miresme cereşti. L-a rugat pe sfânt să-l ajute să-şi găsească un loc de muncă. Şi de această dată sfântul s-a lăsat înduplecat de rugăciune. Peste câteva zile i-a apărut în vis, îmbrăcat în alb, şi i-a spus că în scurt timp îşi va găsi serviciu, lucru ce s-a petrecut întocmai. După numai o săptămână, Dimitrios şi-a găsit un loc de muncă la un spital, ca infirmier. De atunci, s-a rugat în fiecare zi sfântului ca să mijlocească pentru el la Tronul ceresc.

(Noi minuni ale Sfântului Efrem. Minuni cu copii născuţi şi nenăscuţi, Editura Egumenița, 2009, p. 118)

Citește despre: