„Am făcut o promisiune Sfântului Nectarie, iar luna următoare am aflat că sunt însărcinată”

Minuni - Vindecări - Vedenii

„Am făcut o promisiune Sfântului Nectarie, iar luna următoare am aflat că sunt însărcinată”

    • pictură cu Sfântul Nectarie de Eghina
      „Am făcut o promisiune Sfântului Nectarie, iar luna următoare am aflat că sunt însărcinată” / Foto: Oana Nechifor

      „Am făcut o promisiune Sfântului Nectarie, iar luna următoare am aflat că sunt însărcinată” / Foto: Oana Nechifor

Împreună cu soţul meu, care este preot, am decis să facem o promisiune Sfântului Nectarie: să ridicăm o troiţă în cinstea lui şi să oferim o agapă credincioşilor prezenţi la ziua prăznuirii lui. Prima agapă a fost dată chiar în luna noiembrie 2014, iar luna următoare am aflat că sunt însărcinată.

Aș vrea să dau şi eu mărturie despre binecuvântarea Sfântului Nectarie din viețile noastre. Eu şi soţul meu ne doream un copil, însă el întârzia să vină. Mergând în Bucureşti la nişte cursuri, mă duceam de fiecare dată şi la Mănăstirea Radu Vodă pentru a cere ajutorul sfântului, lucru care m-a apropiat tot mai mult de el. Am mers şi la medici, totul era bine. Medicul meu m-a rugat să fiu liniştită şi să nu fac un obiectiv din a avea un copil, să nu mă gândesc tot timpul la asta, să nu mă supăr când mai trece o lună fără a rămâne însărcinată.

Împreună cu soţul meu, care este preot, am decis să facem o promisiune Sfântului Nectarie: să ridicăm o troiţă în cinstea lui şi să oferim o agapă credincioşilor prezenţi la ziua prăznuirii lui. Prima agapă a fost dată chiar în luna noiembrie 2014, iar luna următoare am aflat că sunt însărcinată. Mare ne-a fost bucuria! Cât de grabnic ajută Sfântul Nectarie! I-am simţit ajutorul şi la prima naştere, dar și la cea de-a doua, când medicul mi-a spus că dacă avea cu 100g mai mult n-aş fi putut să nasc natural.

La a doua naştere, conform ecografiei făcută la un aparat de ultima generaţie, greutatea era 3500g cu o marjă de +/- 300g. Medicul era sceptic, dar urma să trec prin proba travaliului. În ziua în care m-am prezentat la spital cu dilataţie, mi s-a făcut o ultimă ecografie... peste 3400g indica greutatea băieţelului. Însă, ce credeţi? Am putut naşte natural. Ulterior, a fost nevoie de o revizie a ecografului care a indicat o greutate mult mai mare decât cea normală. În timpul travaliului, atât cât am putut, am citit Acatistul Sfântului Nectarie, iar ajutorul său a apărut neîntârziat. Slavă lui Dumnezeu, care minunat lucrează prin sfinţii Săi! Mulţumim, Sfinte Nectarie, pentru că ne eşti mereu alături!