Sicriul cu trupul Maicii Siluana a fost depus la Biserica Talpalari

Sicriul cu trupul Maicii Siluana a fost depus astăzi, 9 iunie, în jurul amiezii, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Talpalari din centrul Iașului.

La intrarea în lăcașul de cult, un sobor de preoți condus de părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și parohul Bisericii Talpalari, a oficiat o slujbă de pomenire.

În zilele următoare, credincioși ieșeni dar și din alte colțuri ale țării și toți cei care au fost apropiați de Maica Siluana vor zăbovi câteva clipe în Biserica Talpalari să se roage pentru odihna sa veșnică.

Conform rânduielii, pe parcursul acestor zile și nopți pe care Maica Siluana le va petrece „acasă”, până în ziua înmormântării, la căpătâiul ei vor fi citite tot timpul catisme din Psaltire. Toți cei care doresc să își ia rămas-bun de la stareța mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” o pot face până sâmbătă dimineața, în jurul orei 7.00, biserica fiind deschisă la orice ceas din zi și din noapte.

Sâmbătă, 12 iunie, începând cu ora 8.00, la Mănăstirea Frumoasa din Iași va fi săvârșită slujba Sfintei Liturghii, iar de la ora 10.00, aceasta va fi urmată de slujba înmormântării săvârșită afară, în incinta mănăstirii ieșene. La finalul slujbei, trupul neînsuflețit al Maicii Siluana va fi aşezat spre veşnică odihnă în cimitirul mănăstirii.

Amintim că maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași, a trecut la Domnul marți, 8 iunie, la câteva zile după ce împlinise 77 de ani.

Ne rugăm ca Hristos, Mântuitorul lumii, să o odihnească în ceata sfinţilor, unde nu este nici durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţa cea fără de sfârşit.

Veşnica ei pomenire!

 

Vă mai recomandăm și:

Mai multe fragmente din conferințele Maicii Siluana puteți vizualiza aici: VIDEO - conferințele Maicii Siluana

De la același autor

Ultimele din categorie