Simpozion dedicat Sfinților Isihaști Români, la Bacău

La Biserica „Sfântul Ștefan cel Mare” - Aviației din Bacău a avut loc luni, 23 mai 2022, simpozionul „Esențe de viețuire ascetică a sfinților isihaști români pentru rănile lumii contemporane”.

Acesta s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi a numeroşi invitaţi. Scopul acestui simpozion a fost acela de a împărtăși credincioșilor din viețuirea isihastă a acestor sfinți, spre a o putea deprinde fiecare în viața lor. Cu acest prilej, Cristian Bandi, profesor coordonator de la Palatul Copiilor din Bacău, a expus câteva din icoanele pe care le-a pictat și a făcut o prezentare a acestora.

„Acest eveniment este un mijloc de apropiere între preot și profesor, mai ales că sfinții sunt cei care ne cheamă la comuniune și nu la dispersiune sau la diviziune. Dăm slavă lui Dumnezeu că suntem împreună și îmăpreună cu sfinții, mai ales că în acest an ne regăsim sub contextul acesta frumos al rugăciunii, care este întotdeauna o șansă și o provocare”, a remarcat IPS Ioachim, care a sfinţit icoana pe care sunt zugrăviți Sfinții Isihaști comemorați în anul 2022 și care va fi purtată la toate evenimentele Protoieriei Bacău.

Citește alte articole despre: conferință, Bacău, ierarh, slujire, isihasti

De la același autor

Ultimele din categorie