Sinaxa Preoților Protopopiatului Onești, ediția a XXII-a

Preoții din Protopopiatul Onești s-au reunit joi, 13 ianuarie 2022, în cadrul sinaxei anuale prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Ajunsă la cea de-a XXII-a ediţie, întrunirea a reunit în cadrul Sfintei Liturghii pe toţi slujitorii Sfântului Altar din cadrul Protopopiatului Oneşti. Slujba a fost săvârşită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim în Paraclisul „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” situată în clădirea Protopopiatului Onești.

„Evenimentul de astăzi (n.r. joi, 13 ianuarie), reprezentat de comuniunea euharistică a preoților sub omoforul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a constituit un prinos de mulțumire pentru binecuvântarea ce a fost asupra clerului și credincioșilor Protopopiatului Onești, în anul ce a trecut. Întrunirea a marcat şi debutul duhovnicesc al noului an calendaristic. În acest sens, a fost evidențiată importanța rugăciunii în trupul eclesial, prin raportarea la decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care a declarat anul 2022, în mod solemn, ca An omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț. În lumina anului omagial, Sinaxa preoților Protopopiatului Onești a punctat o serie de activități pastoral-misionare, social-filantropice și culturale, care vor îmbogăți agenda duhovnicească a acestui an”, a relatat părintele Ioan Bârgăoanu, protopop de Oneşti.

În cuvântul de învățătură, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a surprins importanța comuniunii și cuminecării euharistice, ca legătură indisolubilă între arhiereu, preoți și credincioși, evidențiind puterea rugăciunii care trezește în ființa tuturor starea de simțire a lui Dumnezeu. La final, părintele protopop Ioan Bârgăoanu a mulțumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru binecuvântarea și pentru purtarea de grijă.

Citește alte articole despre: slujbă, sinaxă, Onești, credinţa, preoţi, hrisov, IPS Ioachim

De la același autor

Ultimele din categorie