Slujbe arhiereşti în Eparhia Romanului şi Bacăului

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat vineri, 24 iunie 2022, Sfânta Liturghie în altarul de vară al Parohiei „Sfântul Ioan” din Bacău.

Răspunsurile la strană au fost oferite de către un grup de monahii de la Mănăstirea Tisa Silvestri, judeţul Bacău, dirijat de către stavrofora Teoctista Ungureanu, stareţa aşezării monahale. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a binecuvântat costumele naționale românești și buchetele de sânziene și de flori, care au fost oferite credincioșilor, după cum menţionează site-ul Eparhiei Romanului şi Bacăului.

Așezământul social-filantropic cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Români” din Parohia Sascut-Sat - Schineni, Protopopiatul Sascut, judeţul Bacău, a fost sfinţit sâmbătă, 25 iunie, de către Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Sfinţirea a fost săvârşită după slujba Vecerniei, în prezenţa a numeroşi credincioşi. Părintele paroh Alexandru Grigoraș a fost hirotesit iconom stavrofor, în semn de apreciere pentru efortul depus. Părintele Vasile Abageru, protopop de Sascut, fost paroh al Parohiei Schineni, a primit din partea Înaltpreasfinţiei Sale „Crucea Țării de Jos”, iar primarului comunei Sascut, Ioan Răuță, i s-a acordat Ordinul „Melchisedec Ştefănescu, clasa I pentru mireni”.

În Duminica a II-a după Rusalii, Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Bacău a sărbătorit hramul altarului de vară. După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a rostit Acatistul Sfinţilor Români şi rugăciuni de dezlegare. Părintele Marian Gliga şi părintele Mihai-Flavius Balaban, slujitori la parohia amintită mai sus, au primit rangul de iconom-stavrofor.

De la același autor

Ultimele din categorie