Slujire arhierească în Parohia Chetrosu-Drochia

Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat duminică, 8 mai 2022, Sfânta Liturghie în Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, raionul Drochia.

Ierarhul a făcut referire în cuvântul Preasfinţiei Sale la Femeile Mironosiţe şi la mamele creştine: „Mamele creştine pot schima faţa lumii. Și acest lucru îl spune Sfântul Ioan Gură de Aur când afirmă: «Daţi-mi o generaţie de mame creştine şi voi schimba faţa lumii». Şi mamele au schimbat fața lumii. Credința s-a răspândit în lume datorită mamelor, care au avut grijă să crească copiii în frică de Dumnezeu. Dacă astăzi mai este credință în lume, se datorează mamelor creștine. Dacă pe aceste meleaguri se păstreză credința, este meritul mamelor și bunicilor, care au păstrat aprinsă candela credinței. Ele au avut grijă să fie botezați copiii, să fie cununați tinerii, să fie o icoană în casă, să se rostească o rugăciune la masă, să nu lipsească cruciulița de la piept și să-i îndemne pe copii și pe tineri să meargă la biserică în zi de sărbătoare și duminică”.

Potrivit Biroului de presă al Episcopiei de Bălţi, PS Antonie le-a felicitat pe toate doamnele prezente în sfântul locaș cu ocazia Zilei Femeilor Mironosiţe.

Citește alte articole despre: slujire, femei mironosite, credinţa, chetrosu, slujitori

De la același autor

Ultimele din categorie