Sprijin pentru beneficiarii așezământului de la Hârja

Parohiile din Protopopiatul Sascut au venit în sprijinul persoanelor aflate în grija Așezământului "Sfântul Voievod Ștefan cel Mare" din localitatea Hârja, judeţul Bacău.

La inițiativa Protoieriei Sascut, parohiile Pâncești, Sascut-Sat și Dieneț au oferit ajutor oamenilor găzduiți în căminul de bătrâni de la Hârja. Astfel, s-a organizat o colectă cu alimente (legume, fructe, brânzeturi, paste făinoase, ulei, s.a.), necesare pentru prepararea hranei, care au fost predate la Cantinei Protoieriei Onești. Activitatea a făcut parte din proiectul social filantropic "Ajutăm împreună - De noi depinde totul", derulat în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Acesta va continua cu astfel de colecte, ce vor fi inițiate și în alte parohii din Protoieria Sascut.

Implicare deosebită din partea Protoieriei Oneşti

Complexul rezidențial pentru persoane vârstnice – Hârja este în carantină în urma depistării unor cazuri de bolnavi asimptomatici, care au ieșit pozitiv la testele făcute pentru noul coronavirus. Prin intermediul platformei umanitare „Ajutăm împreună” s-a organizat o colectă în bani și alimente. Donațiile în alimente de bază, neperisabile şi perisabile, se fac la sediul Protoieriei Oneşti (str. Adrian Păunescu, nr. 1, Municipiul Onești, jud. Bacău; cod poștal: 601013), pe baza unui proces verbal de donație. Donațiile financiare pentru susținerea activităților social filantropice ale Protoieriei Oneşti se pot face în contul Asociației „Patmos” deschis la BCR Oneşti, IBAN: RO95RNCB0030161762300001. Părintele Ioan Bârgăoanu, protoiereu al Protopopiatului Onești, mulțumește pentru ajutorul oferit, cu binecuvântarea și din inițiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, prin intermediul Centrului eparhial Roman. Pentru pregătirea zilnică a hranei necesare persoanelor aflate în îngrijire la centrul de la Hârja s-au donat de la Centrul eparhial Roman 25.000 de lei în contul Protopopiatului Onești. Acești bani vor fi folosiți pentru a trece de perioada grea pe care o traversează angajații și beneficiarii acestui centru, în încercarea de a limita efectele pe care pandemia de coronavirus le are asupra comunităților din Protoieria Onești. „De câteva zile suntem nevoiți să cumpărăm și pâinea, din cauza închiderii brutăriei centrului de la Hârja. Cheltuielilor pentru alimente li se adaugă și cele pentru gaz și energie electrică – de trei patru ori mai mari decât cele pe care le avem într-o lună obișnuită. Personalul care se ocupă prepararea hranei este insuficient, de aceea am cooptat voluntari (bucătărese și alte persoane calificate, greu de găsit pe perioada de vară). Dintre aceștia, o parte lucrează în regim de voluntariat, iar alții ca angajați. Întreaga noastră activitate se desfășoară cu respectarea normelor de sănătate și igienă, sub directa supraveghere a Direcţiei de Sănătate Publică Bacău. Mulțumim personalului și voluntarilor Protoieriei Oneşti, care ne sprijină în aceste zile grele şi tuturor ce ne sunt alături pentru a continua împreună”, s-a exprimat părintele protoiereu Ioan Bârgăoanu.

 

 

Citește alte articole despre: slujbă, slujire, credinţa, credincioși, Hârja, sprijin, oameni, colectă

De la același autor

Ultimele din categorie