Sprijin pentru copiii şi tinerii din Arhiepiscopia Sibiului
Reprezentanţii Departamentului social de la Arhiepiscopia Sibiului au desfăşurat în aceste zile mai multe activităţi filantropice şi de informare. Delegaţia eparhială a oferit ajutoare unei familii defavorizate din localitatea sibiană Ţeline, familie formată din trei fetiţe şi bunicul lor în vârstă de 69 de ani. De asemenea, Departamentului social a susţinut o sesiune despre prevenirea violenţei în rândul elevilor, la Colegiul „Terezianum“ din Sibiu.
Delegaţia Departamentului social le-au vizitat zilele trecute pe Nicoleta, Andrada şi Andreea Căian, trei fetiţe din localitatea Ţeline, judeţul Sibiu, care locuiesc împreună cu bunicul lor în vârstă de 69 de ani, după ce părinţii le-au abandonat.
Cele trei fetiţe locuiesc într-o casă modestă, în condiţii precare, şi au mare nevoie de ajutor pentru a merge la şcoală şi pentru a avea un trai decent. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului au oferit fetiţelor mai multe pachete cu ajutoare.
„Grija Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu pentru copiii abandonaţi, orfani sau cu probleme de sănătate este permanentă. Pe lângă cuvântul de îmbărbătare şi mesajul de binecuvântare al ierarhului nostru, am adus acestor fetiţe pachete cu îmbrăcăminte, produse de igienă, rechizite, ghiozdane, dulciuri, produse de patiserie, care au adus o bucurie în sufletele acestor fetiţe şi a bunicului lor, tutorele acestora“, ne-a spus consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu.
Cele trei fetiţe părăsite de părinţi primesc de la bunicul lor îngrijirea zilnică, deşi veniturile bătrânului sunt modeste şi nu asigură cele necesare educaţiei micuţelor.
„Sunt de cinci ani în grija mea şi am încercat să fac tot ce-am putut ca să le cresc şi să le dau ce am mai bun“, ne-a spus bunicul fetiţelor, Nicolae Căian. Pe viitor, cele trei fetiţe vor primi şi alte daruri din partea Arhiepiscopiei Sibiului.
Campanie anti-violenţă în şcoli
Delegaţia Departamentului social al Arhiepiscopiei Sibiului a susţinut luni, 9 februarie, o sesiune de informare la Colegiul de Industrie Alimentară „Terezianum“ din Sibiu, în cadrul Campaniei de prevenire a violenţei în şcoli.
Activitatea a fost desfăşurată în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog şi s-a adresat unui grup de 55 de elevi din liceul amintit. Reprezentanţii celor două instituţii au oferit tinerilor informaţii referitoare la tipurile de violenţă şi efectele lor, problematica etichetării tinerilor în anturaje şi promovarea practicării sportului în echipă, ca alternativă pentru integrarea oricărui tânăr în societate.
Tot cu această ocazie a fost marcată şi Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoală, zi prin care se promovează şi educaţia copilului în armonie, solidaritate şi respect.