(Video) Centrul de zi „Mia Casa Inculeț” sărbătorește 10 ani de activitate

Știri

(Video) Centrul de zi „Mia Casa Inculeț” sărbătorește 10 ani de activitate

Festivitatea de 10 ani a Centrului „Mia Casa Inculeț” de la Bârnova, unitate aflată sub coordonarea Fundației „Solidaritate și Speranță” Iași, a început cu săvârșirea unei slujbe de Te Deum. După câteva alocuțiuni susținute de preoții slujitori, invitații, donatorii și susținătorii centrului au primit din partea instituției diplome de mulțumire și mici suprize oferite de tinerii beneficiari.
    Printre oaspeții de onoare s-au aflat și delegații Fundației „Mia Casa Trondheim” din Norvegia, coordonatoarea Berit Lanke alături de membrii instituției sprijinind activ activitățile organizate de FSS Iași, celebrându-se astfel 20 de ani de parteneriat româno-norvegian, dintre care 10 ani cu Centrul de la Bârnova. Spre finalul evenimentului, copiii îmbrăcați în haine tradiționale au susținut un moment muzical-artistic.
    „Mia Casa Inculeț” desfășoară activități de terapie ocupaţională, consiliere psihologică şi psihopedagogică pentru copii, investește în educația pentru sănătate, organizează activități educaționale de tip after school: efectuarea temelor și exerciții suplimentare, dar și jocuri recreative.
     Zilnic, aproximativ 40 de copii și tineri cu risc de separare de părinţi, care sunt victime ale violenței în familie, care sunt exploataţi fizic şi psihic sau care au probleme financiare deosebite în familie, vin la Centrul din Bârnova unde primesc o masă caldă și asistența necesară.

 

Citește despre: