(Video) Întâlnirea preoților misionari de caritate din Arhiepiscopia Iașilor

Știri

(Video) Întâlnirea preoților misionari de caritate din Arhiepiscopia Iașilor

Preoţii misionari de caritate din Arhiepiscopia Iaşilor s-au întrunit joi, 31 mai 2018, în şedinţa anuală. Evenimentul a fost  prezidat de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a fost precedat de Sfânta Liturghie arhierească, oficiată în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ - vechea Catedrală Mitropolitană din Iaşi.

În cadrul Sfintei Liturghii, a avut loc hirotonia întru preot pe seama parohiei Bălușești, Comuna Dochia, Protoieria Piatra Neamț, jud. Neamț, a diaconului Valentin Timofte.

Întrunirea propriu-zisă a avut loc în Sala „Justin Moisescu“ din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iaşi. Cuvântul de deschidere a fost rostit de Părintele Mitropolit Teofan.

În cadrul întrunirii, au fost rostite diferite cuvântări, între care despre preoții militari din timpul războaielor mondiale. Au fost prezentați noii preoți misionari din Arhiepiscopie și a fost analizată activitatea derulată de preoţii misionari în 2017, stabilindu-se de asemenea, noi proiecte pentru anul în curs.

Citește despre: