(Video) Întâlnirea tinerilor din Protopopiatul Piatra Neamț la a V-a ediție  

21 Iunie 2019 16:01  |  Evenimente
video:   Bogdan Bulgariu,  Flavius Popa

Departamentul Misiune pentru Tineret în colaborare cu Protopopiatul Piatra Neamț a organizat vineri, 21 iunie 2019, la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, cea de a cincea ediție a Întâlnirii anuale a tinerilor din Protopopiatul Piatra Neamț.

Fiecare ediție a întâlnirii i-a invitat pe tineri să reflecteze asupra unei teme. În anul 2017 tema de reflecție a fost „Tânărul în căutarea libertății. Suntem noi cu adevărat liberi?”, tema de anul trecut a fost „Unitatea - izvor de înțelepciune și putere pentru tineri”, iar în acest an, tinerii au dialogat despre „Sfânta Liturghie - izvorul vieții”.

Organizarea acestor întâlniri cu tinerii au ca scop coagularea gupurilor de tineret din protopopiat, facilitarea cunoașterii preotului și comunității parohiale din care face parte fiecare și sprijinirea tinerilor care doresc să se apropie de biserica lor.

Programul cuprinde: Sfânta Liturghie, conferința cu tema „Sfânta Liturghie - izvorul vieții” susținută de Părintele Bogdan Frăsilă – inspector eparhial, sesiuni de lucru, pe grupe de 20 de tineri, moderate de câte un preot și de câte un tânăr, sesiune de concluzii, spectacol susținut de tineri.

La această întâlnire de la Piatra Neamț participă 230 de tineri din parohiile Protopopiatului Piatra Neamț care au între 14 - 23 de ani și care au ales să petreacă o zi împreună pentru a pătrunde în tainele Sfintei Liturghii.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Citește și