(Video) Proclamarea locală a canonizării Sfântului Iosif cel Milostiv, la Răzălăi (Rep. Moldova)  
 

22 Mai 2018 21:17  |  Evenimente
video:   Adrian Sârbu

Marți, 22 mai 2018, delegația Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, a sosit la Parohia din satul Răzălăi, din Republica Moldova, unde a fost adus un fragment din moaștele Sfântului Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, și a avut loc proclamarea locală a canonizării Sfântului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la biserica Parohiei „Sfânta Treime” Răzălăi, satul natal al Sfântului Iosif, de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, alături de Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor și Preasfințitul Antonie de Orhei, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ignatie a dat citire tomosului de canonizare al Sfântului Iosif, iar Înaltpreasfințitul Casian a rostit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, precum și Înaltpreasfințitul Părinte Petru au adresat câte un cuvânt de învățătură credicioșilor prezenți.

Racla cu părticica din moaștele Sfântului Iosif cel Milostiv va fi așezată în biserica de la Răzălăi spre închinarea credincioșilor.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Adrian Sârbu

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și