Tabără de iarnă pentru elevii claselor I-VIII

Știri

Tabără de iarnă pentru elevii claselor I-VIII

    • Tabără de iarnă pentru elevii claselor I-VIII
      Tabără de iarnă pentru elevii claselor I-VIII

      Tabără de iarnă pentru elevii claselor I-VIII

În perioada 3-9 ianuarie 2013, Centrul Social-Cultural „Sfântul Ilie“ organizează la Castelul Miclăuşeni o tabără pentru elevii claselor I-VIII, în care participanţii au posibilitatea să-şi dezvolte aptitudinile de comunicare şi socializare, dar şi să desfăşoare activităţi de descoperire a valorilor şi tradiţiilor româneşti.

Castelul Miclăuşeni va fi, în perioada 3-9 ianuarie 2013, gazda taberei „Iarnă de poveste la Castel“, destinată elevilor claselor primare şi gimnaziale. Tabăra va include un program educativ de dezvoltare a abilităţilor de comunicare şi socializare, o excursie de o zi în zona Neamţului şi Iaşului, o vizită interactivă la atelierele de pictură, broderie şi încondeiere ouă ale Mănăstirii Miclăuşeni, concursuri de perspicacitate, drumeţii şi jocuri împreună cu animatori ghiduşi, săniuş şi plimbări cu sania trasă de cai, tradiţii de Bobotează cum ar fi crucea de gheaţă şi slujba Aghezmei Mari, foc de tabără, cazare 6 nopţi în cameră dublă sau triplă cu baie proprie, şi trei mese pe zi.

„Castelul de la Miclăuşeni este situat în interiorul unui parc dendrologic, oferind astfel micilor turişti siguranţă şi spaţii suficiente de joacă. Programul taberei de iarnă este axat pe activităţi menite să le dezvolte copiilor participanţi aptitudinile de comunicare şi socializare cum ar fi jocurile pe echipe, concursuri şi drumeţii, dar şi pe activităţi de descoperire a valorilor şi tradiţiilor româneşti. Considerăm că prezenţa castelului, farmecul peisajului natural şi programul de activităţi sunt punctele forte ale taberei noastre“, a declarat monahia Parascheva Călmăţuianu, coordonator al Centrului Social-Cultural „Sfântul Ilie“ de la Miclăuşeni.

Preţul pachetului de iarnă este de 750 de lei de persoană. Detalii mai multe pot fi obţinute la numerele de telefon 0232 713172 sau 0728 880575, cât şi de pe site-ul www.miclauseni.ro.

Castelul de la Miclăuşeni, situat la 500 m de drumul european E 583, pe direcţia Iaşi-Bacău, a fost ridicat între anii 1880-1904 de către George Sturdza, pe locul unui conac construit cu o sută de ani înainte. De-a lungul vremii, castelul a adăpostit o bibliotecă cu aproximativ 60.000 de cărţi, dar şi colecţii de bijuterii, arme, costume medievale, busturi de marmură şi tablouri vechi. Castelul a fost donat de către ultimul descendent al familiei domneşti Sturdza Eparhiei Romanului, împreună cu parcul şi biserica, astăzi mănăstire de maici. Castelul, Mănăstirea Miclăuşeni şi parcul dendrologic - care se întinde pe 30 de hectare, fiind cel mai mare parc de acest fel din judeţul Iaşi - sunt reunite în Centrul Social-Cultural „Sfântul Ilie“, administrat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Turiştii care vor să se bucure de frumuseţea acestor locuri, de parcul dendrologic care conţine arbori seculari, de însemnătate ştiinţifică prin raritate şi frumuseţe, precum stejari de aproximativ 400 de ani, plopi de 250 de ani, frasini ce au atins 300 de ani, ginkgo biloba de peste un secol, castani şi tei de peste 150 de ani, o floră spontană deosebit de bogată şi chiar plante rare, cum ar fi stânjenelul pitic şi nufărul galben, se pot caza la palatul de la Miclăuşeni în condiţii foarte avantajoase.