Sărbătoare la paraclisul din Torino închinat Sfintei Filofteia

10 Decembrie 2019 11:46 Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, sâmbătă, 7 decembrie 2019, la Parohia „Înălțarea Sfintei Cruci”, Torino 2, s-a prăznuit pentru al nouălea an hramul închinat Sfintei Mucenițe Filofteia.

În cuvântul de învățătură, părintele Vasile Istina a vorbit credincioșilor despre viața mucenicească a Sfintei Filofteia și despre iubirea ei față de aproapele. „Sfânta Filofteia a fost o fecioară înțeleaptă, fragedă ca vârstă, care, prin viețuirea sa, împletind fecioria cu milostenia, a știut să-și umple candela sufletului cu uleiul faptelor bune, astfel împlinind cuvântul Evangheliei”, a subliniat părintele.

La sfârșitul slujbei, credincioșii au primit binecuvântarea sfintei, prin închinarea la racla cu veșmântul acesteia, primit în parohia din Torino în anul 2008, de la Curtea de Argeş de la Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

În partea a doua a zilei, s-a inaugurat o parte din sediul celor două asociații, Centrul de Ascultare sub ocrotirea Sfântului Arhidiacon Laurențiu și Centrul de Ajutorare a Vieții (CAV), care se află sub ocrotirea Sfintei Mucenițe Filofteia de 11 ani, de la înființare.

După slujba de binecuvântare, părintele paroh Lucian Roșu a vorbit despre Sfânta Filofteia, cea care ocrotește mamele și copiii din Centrul de Ajutorare a Vieții.

Ultimele din categorie