Trei ierarhi au sfinţit biserica Parohiei Lucăcești, Protopopiatul Moinești

Biserica „Înălțarea Domnului” a Parohiei Lucăcești din Protopopiatul Moineşti, judeţul Bacău, a fost sfinţită duminică, 2 octombrie 2022.

Slujba Târnosirii a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu Preasfințitul Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și cu Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

IPS Ioachim s-a referit în cuvântul adresat la biserica de zid şi la cea din inima omului: „Sufletele noastre nu se pot mântui fără a trece prin Biserica lui. Atunci când acceptăm crucea pe care Hristos a așezat-o pe umerii noștri, înseamnă că El pătimește în noi și Se roagă cu suspine negrăite”. Preotul paroh Ioan Preotu a primit Crucea Țării de Jos, iar ctitorilor le-au fost înmânate diplome de vrednicie. Piatra de temelie a bisericii din cartierul Lucăcești a fost pusă pe 18 noiembrie 1990 de către vrednicul de pomenire Episcop Ioachim Mareș. În proximitatea sfântului lăcaș, a fost zidit un așezământ social-filantropic care deserveşte activitățile pentru sprijinirea persoanelor aflate în dificultate.

Citește alte articole despre: slujbă, sfințire, lucasesti, credinţa, credincioși

De la același autor

Ultimele din categorie