Turneu al colindului românesc în nordul Italiei

17 Decembrie 2019 14:05 Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

În perioada 15-25 decembrie 2019, în Protopopiatele Lombardia 1 și 3 ale Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, se desfășoară „Turneul colindului românesc”. Inițiativa a fost primită cu bucurie în prima seară de colindă, 15 decembrie 2019, în Parohiile Lodi și Romano di Lombardia. 

Biserica Romano din Lombardia a fost luminată de vestea cea bună purtată de corul „Suflet românesc”, dimpreună cu elevii atelierului de chitară al parohiei ortodoxe din Lodi, aceștia fiind însoțiți de părintele paroh Nicolae Cazacu și preoteasa Simona, coordonatoarea grupului.

De asemenea, parohia gazdă, păstorită de părintele paroh Gelu Porumb, a oferit colăcei, fructe și dulciuri colindătorilor, pregătind un moment de colindă interpretat de copiii școlii parohiale din Romano di Lombardia, îndrumați de preoteasa Daniela.

Duminică, 22 decembrie a.c., la Lodi va avea loc o întâlnire a colindătorilor din parohiile vecine, moment de bucurie și împărtășire a frumosului obicei creștinesc al colindatului. (Simona Cazacu)

Ultimele din categorie