Un altfel de Jurnal...

Prezentare de carte

Un altfel de Jurnal...

    • Un altfel de Jurnal...
      Foto: tribuna.ro

      Foto: tribuna.ro

O lectură care te trimite, definitoriu, la Sfânta Scriptură. Cu serenitatea exegetului cuminte și plin de bucurie. O carte de lectio divina de mare calitate.

De câteva zile am primit cartea lui Ciprian Vidican, Jurnal Biblic (Ed. Limes, 2018, 174 pg.) și m-am bucurat foarte tare. O lecție de sobrietate și muncă, o lectură frământată – cum bine surprinde amănuntul-viu Părintele Ioan Chirilă în inspiratul Cuvânt înainte (pp. 5-8) – și dăruită iubitorilor de meditație biblică. Text compus din compoziții de lectură ale Sfintei Scripturii, adnotate cu liniște și talent în reflectare și dăruire, către noi, a sensurilor desprinse din ele.

Suntem dinaintea unei recitiri în singurătate a Scripturii, în fumoasa ei deplinătate de Har. Am simțit romantismul de odinioară din lecturile lui Rufin d’Aquilea și simplitatea exegetică a lui Petru Hrysologul, cântece de privighetoare ale privegherii la Scriptură. O lectură care te trimite, definitoriu, la Sfânta Scriptură. Cu serenitatea exegetului cuminte și plin de bucurie. O carte de lectio divina de mare calitate. A, și să nu uit. Autorul, seminarist la Cluj și student la Oradea – este născut la Beiuș – doctorat la Cluj și redactor, vreme bună, la Radio Renașterea, a viețuit o vreme în tihna Mănăstirii Nicula, iar acum, parcă și mai retras, tihnește ca meteorolog... La vremuirea de acum, cititorul vremii este un minunat dăruitor de text exegetic.

 

Sursa: tribuna.ro