Un nou centru parohial la Rădeni-Neamț: „Dumnezeu nu îl lasă pe omul care se afundă în întunericul vieții”

9 August 2020 21:50 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit astăzi slujba de sfințire a noului complex parohial al Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” - Rădeni, comuna Păstrăveni, județul Neamț, moment ce a însemnat o încununare a eforturilor depuse de pr. paroh Andrei George Stan, oficialitățile locale și enoriași. Slujba de sfințire a fost precedată de slujba Sfintei Liturghii arhierești.

Ziua de duminică, 9 august, a fost una istorică pentru Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” - Rădeni prin venirea în mijlocul enoriașilor acestei comunități a Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în aer liber, astfel încât credincioșii prezenți au putut respecta cu lejeritate distanțarea sanitară specifică acestei perioade.

După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Mitropolit a arătat că indiferent de încercările vieții, Dumnezeu este alături de fiecare: „Viața noastră este asemănată cu o călătorie pe mare iar marea, nespus de frumoasă și de întinsă, uneori devine agitată. Viața omului este frumoasă dar adesea trecem prin foarte multe ispite. În pofida lipsei noastre de credință statornică, văzând că valurile ne cuprind, mai avem putere să strigăm «Doamne, scapă-mă!», cum face orice creștin când simte că nimic și nimeni nu îl mai poate ajuta. Strigă totuși la Dumnezeu și uneori o face din toată adâncimea ființei sale, iar Dumnezeu nu îl lasă pe omul care se afundă în întunericul vieții. Îl apucă de mână, îl ceartă, dar îl ridică la suprafață iar apoi viața lui se liniștește. Domnul l-a apucat puternic cu mâna Sa pe Sfântul Apostol Petru, care se afunda în valuri, l-a ridicat la suprafață, au urcat amândoi în corabie și agitația mării a fost depășită”.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba de sfințire a complexului parohial nou construit. Totodată au fost oferite distincții de vrednicie tuturor celor care s-au implicat în lucrările de ridicare și înfrumusețare ale centrului parohial.

De asemenea, preotul paroh Andrei George Stan a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, în semn de recunoaștere pentru întreaga sa activitate preoțească, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: „Crucea Moldavă”. (Tudorel Rusu, Flavius Popa)

De la același autor

Ultimele din categorie