Un nou proiect social derulat de către parohia ieșeană Sfântul Sava cel Sfințit
Scopul acestui demers este prevenirea și corectarea fenomenului de abandon școlar din localitățile în care industria a rămas doar istorie. În mod practic, 250 de copii din cele două regiuni vor beneficia de servicii de consiliere și orientare psihologică. Tot în cadrul activităților, 72 de tineri cu vârsta mai mică de 18 ani, cu precădere din rândul etnicilor romi și care au abandonat școala vor fi ajutați să se integreze în programe de tip „a doua șansă”, beneficiind și de orientare psihologică.
În contextul în care mulți semeni ai noștri luptă cu lipsurile și suferința, Biserica se străduiește să ofere un strop de mângâiere. Așa se întâmplă, constant, și în capitala Moldovei și așa s-a întâmplat inclusiv ieri, 14 mai 2015, când a fost lansat un nou proiect social.
Finanțat din Fondul Social European, proiectul „Prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii în rândul copiilor și tinerilor cu domiciliul în foste zone industrializate din regiunea Nord-Est și Sud-Est, punându-se accent pe populația romă și persoanele cu dezabilități” este demarat și derulat de către Parohia Sfântul Sava cel Sfințit din Iași, în parteneriat cu Primăria Orașului Hârlău și Asociația Centrul de Resurse pentru dezvoltare 2020 din Galați.
Dincolo de titulatură, proiectul constă în ajutorarea mai multor categorii sociale din regiunile amintite. Scopul acestui demers este prevenirea și corectarea fenomenului de abandon școlar din localitățile în care industria a rămas doar istorie. În mod practic, 250 de copii din cele două regiuni vor beneficia de servicii de consiliere și orientare psihologică. Tot în cadrul activităților, 72 de tineri cu vârsta mai mică de 18 ani, cu precădere din rândul etnicilor romi și care au abandonat școala vor fi ajutați să se integreze în programe de tip „a doua șansă”, beneficiind și de orientare psihologică.