Un tată din Siria a inventat un joc pentru a-și proteja fiica în timpul atacurilor cu bombă

21 Februarie 2020 15:08 Cătălin Acasandrei Religia în lume

În mijlocul dramei din Siria, un tată râde alături de fiica sa, Salwa, de fiecare dată când cade o bombă, pentru ca micuța să treacă mai ușor prin momentele dificile cauzate de război.

Un tată din Siria care s-a refugiat cu familia sa în satul Sarmada, lângă granița cu Turcia, a învățat-o pe fiica sa, Salwa, în vârstă de 4 ani, că sunetul bombelor și al avioanelor face parte dintr-un joc. Familia sa a părăsit locuința din Saraqib, după ce orașul a fost cucerit de forțele siriene.

În clipul devenit viral pe rețelele de socializare, tatăl o întreabă pe fetiță: „Este un avion sau o bombă?”, iar micuța îi răspunde: „O bombă. Când vine vom râde”. La următoarea explozie, Salwa izbucneşte în hohote. Tatăl ei râde şi el, dar fals. „Este un copil care nu înțelege războiul. Am decis să o învăț pe Salwa acest joc pentru a împiedica căderea ei psihică”, a declarat bărbatul, conform Mediafax.

Ideea lui ne amintește de filmul „La vita e bella”, o tragicomedie italiană din 1997 regizată de Roberto Benigni, care interpretează rolul principal, Guido Orefice, un evreu italian care își folosește imaginația pentru a-și proteja copilul de ororile care au loc în lagărele naziste prin care trec. Guido îi spune copilului că totul e un simplu joc: nemții sunt organizatorii, evreii sunt concurenții, iar premiul cel mare e un tanc adevărat.

Click aici pentru clipul VIDEO.

De la același autor

Ultimele din categorie