„Universul înțelepciunii”: Relaxare, joacă și învățare interactivă pentru copiii din Mociu

În perioada 17-23 august, Parohiile Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” (Mociu 2), Sfântul Nicolae (Mociu 1) și Parohia Ortodoxă Ghirișul Român au organizat o serie de activități dedicate copiilor. Activitățile sunt o continuare a „Scolii de Vară” începute acum patru ani în Parohia Ortodoxă Mociu 2, Protopopiatul Cluj I.

După experiențele școlilor de vară din anii trecuți, după feedback-ul pozitiv și după impactul avut de acestea, organizatorii au dorit ca și în anul acesta să repete experiența. Întrucât experiența anilor trecuți a fost una deosebită, au decis ca bucuria să fie trăită de mai mulți tineri, concret cu tinerii proveniți din Comunitățiile ortodoxe Mociu 1 și Ghirișul Român, ambele de pe raza comunei Mociu. Dat fiind acest fapt, s-a dat startul unui proiect puțin mai amplu decât anii trecuți, un proiect desfășurat în decursul mai multor zile și pe mai multe secțiuni (după vârstă, după vocații, după activitatea propusă).

Proiectul este unul de tip „Summer school” desfășurat sub genericul „Universul înțelepciunii” care a cuprins activități interesante petrecute în aer liber sau în interior și care au răspuns întrebărilor celor tineri legate de credință și alte activități care au stârnit interesul pentru a descoperi povestea creștinismului. Totodată, aceste activități vor fi gândite să satisfacă entuziasmul și curiozitatea caracteristică vârstei școlare.

Activitățile s-au desfășurat în mai multe etape și locuri: în curtea Bisericii, în Parcul Central (Mociu), în interiorul Casei de Cultură și în sediul After School din Mociu, participând în total 45 de copii și 5 voluntari.

Ultimele din categorie