Valentin Iulian Țoc a fost numit director al Colegiului „Sfântul Nicolae”

Educaţie

Valentin Iulian Țoc a fost numit director al Colegiului „Sfântul Nicolae”

    • Valentin Iulian Țoc a fost numit director al Colegiului „Sfântul Nicolae”
      Valentin Iulian Țoc a fost numit director al Colegiului „Sfântul Nicolae”

      Valentin Iulian Țoc a fost numit director al Colegiului „Sfântul Nicolae”

Colegiul „Sfântul Nicolae“ al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi îl are în funcția de director, începând cu această lună, pe domnul Valentin Iulian Țoc. Alegerea şi numirea primului director al comunității studenților teologi ieșeni a avut loc în urma şedinţei Permanenţei Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Iaşilor, din data de 7 noiembrie 2013.

Licențiat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iași,  Valentin Iulian Țoc a finalizat masterul „Teologie sistematică în context contemporan” din cadrul aceleiași facultăți și masterul „Managementul și dezvoltarea resurselor umane” al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (FEEA), având lucrarea de dizertație „Metode de coaching și mentoring în organizațiile românești”. În prezent, este înscris la masterul „Planificare și supervizare socială” al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași și urmează studii doctorale în domeniul Misiologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”  din Iași. Este membru al „Asociației Studenților Francofoni din Iași” din anul 2007, unde a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcții administrative, membru fondator al „Societății Românești din Durham”, fost membru al Asociației Studenților Creștini Ortodocși - filiala Iași, fost membru în Comisia Dezvoltare Organizațională al „Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România”, membru al AEGEE- „European Students Forum Association” (Durham), traducător și ghid turistic în limba engleză, cu certificări în cursuri de formator, scriere de proiecte, manager de proiect, antreprenoriat, coaching, relații publice, marketing și IT.

Din octombrie 2011,  în calitate de colaborator, a lucrat în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei la următoarele proiecte: „Reţeaua de saituri pentru parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Iaşilor“ al portalului Doxologia, organizare Concertul de colinde al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (2012), programul „Seminţele credinţei“, programul educațional „Şcoala de vară - Dezvoltare personală prin educaţie non-formală“, Rețeaua de Cluburi „Aleph” pentru elevii din seminariile Arhiepiscopiei Iașilor (întâlnire cluburi de literatură și jurnalism, Masterclass) și „Programul de iniţiere şi formare pentru tinerii preoţi din Arhiepiscopia Iaşilor“.

Despre numirea sa în noua funcție și despre ce înseamnă Colegiul „Sfântul Nicolae” pentru Facultatea de Teologie din Iași,  proaspătul director ne-a declarat următoarele: „În primul rând, mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și părintelui arhimandrit Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului Educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, pentru binecuvântare și pentru încrederea acordată. Colegiul «Sfântul Nicolae» este un proiect ce se adresează studenților teologi din Iași, ce are în centru valori și cuvinte cheie strâns legate de spiritualitatea creștin-ortodox românească, promovând educația și învățarea experiențială, și urmărind dezvoltarea unor aptitudini și abilități ce vor ajuta și vor completa studiile academice ale celor 90 de membri cazați în Colegiu. Cele nouă comisii tematice în care este integrat fiecare membru al comunității, acoperă o paletă largă de potențiale activități și proiecte. Cred că înființarea Colegiului «Sfântul Nicolae» este o oportunitate foarte mare pentru fiecare student teolog, una ce nu trebuie ratată în perspectiva hirotoniei și a participării active în Biserică.”

Colegiul „Sfântul Nicolae“ al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi este prima comunitate de acest tip  din capitala Moldovei.  Având ca valori principale credinţa în Dumnezeu, dragostea faţă de aproapele şi respectul  faţă de valorile creştine româneşti, Colegiul „Sfântul Nicolae“ îşi doreşte să fie o şcoală după şcoală şi o familie lărgită, cu misiunea de a forma preoţi mai bine pregătiţi, la curent cu practica pastorală complexă a unei Biserici vii, racordată la necesitățile și așteptările timpurilor actuale.

Citește despre: