Veșmintele Sfintei Parascheva au fost oferite Parohiei Hârja

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Veșmintele Sfintei Parascheva au fost oferite Parohiei Hârja

În ziua de 15 martie, credincioșii Parohiei Hârja din județul Bacău, printre care și beneficiarii tineri și seniori ai Așezământului social de la Hârja, dimpreună cu pr. Ilarion Mâță și pr. Petru-Nicolae Toma au poposit la Reședința mitropolitană din Iași, unde Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a dăruit veșmântul Sfintei Parascheva comunității parohiale.

Momentul a culminat cu intonarea troparului Sfintei de către credincioși, împreună cu Înaltpreasfinția Sa, ca mai apoi fiecare credincios să se închine cinstitului odor. Ca semn al evlaviei și prețuirii, copii Centrului de zi au depus flori la racla Sfintei Parascheva, care se află în Catedrala Mitropolitană. În continuare, grupul de pelerini s-a îndreptat către Mănăstirile Hadâmbu și Giurgeni pentru a se închina la icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului.

Ultima oprire a avut loc la Reședința arhiepiscopală de la Roman, unde Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a întâmpinat racla cu sfintele veșminte. Aceasta va rămâne până în data de 31 martie, când Înaltpreasfinția Sa o va aduce la biserica Parohiei Hârja, în cadrul slujbei de priveghere când se va citi și acatistul Sfintei. (Gabriel-Cristian Ambăruș)

Citește despre: