Cinstea albinelor față de Sfintele icoane

Acum 10 ani, un apicultor credincios s-a gândit să pună în unul dintre stupii săi o icoană cu Răstignirea Domnului. Curând după aceea, când a deschis stupul, a rămas uimit cum albinele și-au arătat cinstea față de icoană...

În regiunea Kapandriti de lângă Atena s-a petrecut o minune. Acum 10 ani, un apicultor credincios pe nume Isidoros Țiminis, s-a gândit să pună în unul dintre stupii săi o icoană cu Răstignirea Domnului. Curând după aceea, când a deschis stupul, a rămas uimit cum albinele și-au arătat cinstea față de icoană, „brodându-o” în ceară, însă lăsând neacoperite fața și trupul Domnului. De atunci, în fiecare primăvară, pune în stupi icoane ale Mântuitorului, ale Fecioarei Maria și ale Sfinților și rezultatul este același.

Odată am adus de la o mănăstire o icoană ce avea pictat pe ea Golgota și cele trei cruci. Albinele „brodaseră” cu ceară întreaga suprafață, lăsând doar o mică suprafață pentru a vedea Crucea Domnului și pe tâlharul din partea dreaptă în timp ce tâlharul din partea stângă era acoperit cu un strat gros de ceară.

Ultima dată, am așezat o icoană a Sfântului Arhidiacon Ștefan. După cum vedeți în imagine, întreaga icoană este acoperită de ceara albinelor, afară de fața și trupul Mucenicului.

Citește alte articole despre: minune, icoană, domnul, tâlhar, stup, albine, cuce

Ultimele din categorie