Un cancer galopant, vindecat într-o săptămână de Sfântul Serafim Sobolev

Minuni - Vindecări - Vedenii

Un cancer galopant, vindecat într-o săptămână de Sfântul Serafim Sobolev

    • Sfântul Ierarh Serafim Sobolev
      Un cancer galopant, vindecat într-o săptămână de Sfântul Serafim Sobolev

      Un cancer galopant, vindecat într-o săptămână de Sfântul Serafim Sobolev

Femeia nenorocită, auzind de cazurile neobișnuite de vindecare petrecută la mormântul Vlădicăi Serafim, a început să meargă în fiecare zi la Biserica Rusă și să se roage mult la mormântul lui. În ziua a șasea ea stătea singură în criptă. Deodată aude o voce: „Înmoaie în candela de deasupra mea lumânarea pe care o ții în mână, și unge cu ulei locul bolnav”.

Iată ce a povestit I. I., un cântăreț al corului Bisericii Ruse: „Odată, mă rugam în cripta Arhiepiscopului Serafim. Acolo a intrat și o femeie în vârstă, inteligentă la prima vedere. Ea a povestit că în anul 1988 i-a apărut o tumoare în gură, care creștea foarte repede. Ea vorbea și înghițea cu greu, având tot timpul mari dureri. În curând a început să vorbească greu și nu putea să mănânce, simțind dureri puternice.

A cerut ajutorul multor medici, unul dintre ei fiind un profesor oncolog cunoscut. După examinare, i-a spus deschis că are cancer galopant la limbă și medicina nu are putere să o ajute, boala fiind avansată, cancerul fiind întins în aproape toată cavitatea bucală.

Femeia nenorocită, care cândva, pe vremea când trăia în orașul ei natal Plovdiv, auzise de cazurile neobișnuite de vindecare petrecute la mormântul Vlădicăi Serafim, a început să meargă în fiecare zi la Biserica Rusă și să se roage mult la mormântul lui. În ziua a șasea de rugăciuni, stătea singură în criptă. Deodată aude o voce: „Înmoaie în candela de deasupra mea lumânarea pe care o ții în mână, și unge cu ulei locul bolnav”. Cuprinsă de mirare și bucurie auzind acest răspuns minunat la rugăciunea ei, bolnava a făcut întocmai tot ce i s-a spus. Spre marea ei mirare, durerea insuportabilă a încetat pe loc. În zilele următoare, ea a continuat să ungă locul bolnav și tumoarea a început treptat să se micșoreze, iar într-o săptămână a dispărut complet!

Bolnava a mers apoi la consultație, la profesorul oncolog. După examinare, emoționat, el a rugat-o să-i spună cum și cine a vindecat-o. Atunci femeia a povestit amănunțit tot ce i s-a întâmplat. Medicul i-a răspuns că a găsit cea mai corectă metodă de vindecare și a exclamat bucuros: „Slavă Domnului și Sfântului Vlădică Serafim!”.

(Viața, minunile și învățăturile Sfântului Ierarh Serafim Sobolev, făcătorul de minuni din Sofia, Editura Adormirea Maicii Domnului, București, 2003, pp. 152-153)