Primul trandafir în buchetul vieţii

Minunea n-a întârziat. Sfântul Ioan Rusul, care este grabnic ajutor, ne-a salvat copilul. Starea lui de bine s-a stabilizat mai ales după ce a fost botezat în capela spitalului, al cărui hram este: Acoperământul Maicii Domnului (1 octombrie) şi Sfântul Ioan Rusul (27 mai).

Suntem o familie din Breaza, judeţul Prahova. O familie fericită. Avem doi copii: Mara-Ioana, de cinci ani şi jumătate, şi George-Mihail, care astăzi împlineşte un an. La această primă aniversare am venit la Bucureşti, la Maternitatea Polizu, unde anul trecut George-Mihail a fost salvat.

Dar să depanăm amintirile; pe 5 aprilie 2004 s-a născut la Spitalul din Câmpina, băieţelul nostru prin cezariană, cu o greutate de 3,55 kg. La început, totul părea să decurgă normal. Dintr-o dată, apar convulsii. I se fac analize, tratamente, toate dovedindu-se însă inutile. Fiindu-i din ce în ce mai rău, am cerut transferul de la Spitalul din Câmpina la Maternitatea Polizu, din Bucureşti, unde am stat, cu mari emoţii, zece zile. S-a infirmat diagnosticul din Câmpina şi s-a constatat că face alergie la antibiotice, alergie ereditară de la mamă. Imediat după internare, împreună cu naşii, ne-am rugat în Capela din curtea maternităţii pentru însănătoşirea copilului, pentru salvarea lui. Ne-am rugat la toată Puterea Sfântă şi în special Sfântului Ioan Rusul, am cerut cu smerenie preotului Capelei să ne vină în ajutor cu rugăciunile domniei sale. Minunea n-a întârziat. Sfântul Ioan Rusul, care este grabnic ajutor, ne-a salvat copilul. Starea lui de bine s-a stabilizat mai ales după ce a fost botezat în capela spitalului, al cărui hram este: Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Rusul (27 mai).

Acasă, în continuare, ne-am rugat Sfântului şi i-am adus mulțumiri pentru minunea prin care ne-a salvat copilul. De aceea ne aflăm la prima aniversare a lui George-Mihail la Spitalul Polizu, ca să- mulțumim lui Dumnezeu și să sărutăm Icoana Sfântului Ioan Rusul care ne-a fost grabnic ajutător, să-i mulțumim preotului Gheorghe Florin Nicolae, care ne-a încurajat și ne-a dat speranțe, care ne-a asigurat că rugăciunile noastre sunt auzite de către Maica Domnului și Sfântul Ioan Rusul și ne-a botezat copilul în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.

5 aprilie 2005

(Protoprezbiter Ioan Vernezos, Preot Gheorghe Nicolae, Noile minuni ale Sfântului Ioan Rusul, Editura Andreas Print, București, 2011, pp. 91-42)

Ultimele din categorie